Zdravo devojki denes mi se javija i mi kazaa deka imame oplodeni 2 embrioncinja. Malku sum razocarana ocekuvav poveke, no toa e. Imam pominato mnogu. Megju poslednite bese biohemiska, posle se pojavi endometrioza pa pravevme histero i laparaskopija. Prashanjeto mi e dali nekoj koj pominal niz seto ova imal pozitiven rezultat? Mi treba iskustvo.
Analiza na krva slika polacen enzim na crn drob ALT iskustva ve molam bidejki e vikend maticnata ne raboti.
Има посебна тема за ова, пребарај искуства. https://forum.femina.mk/threads/Покачен-хормон-пролактин-и-можност-за-забременување.5002/
Здраво, на трансфер на 5дневни ембриони, после колку дена може да се направи тест? Може ли после една недела од денот на трансферот?
Ако си бремена, а колку шо се сеќавам беше со бета 200 тие работи е нормално да се покачени во бременоста. Многу доктори и не ги пишуваат на упатот за крвна слика
Најдобро е да си почекаш барем 10 дена ако веќе ептен немаш трпение, ако имаш примено стоп инекција може да покаже и лажно позитивен порано
Јас имав покачен пролактин примав терапија за него, тоа дека само природно ќе се среди за еден месец тешко особено кога си во фаза на ивф, тој е хормон кој работи на стрес
Јас на два трансвери имам користено во Ремедика и беше неуспешнп, третиот пат беше без него и имаше имплатација ама заврши со биохемиска. Сега сум во систина и не знам што да правам. Ми го препорачуваат ама искрено не знам.
Zdravo, koga najrano moze da se napravi bhcg, posle inseminacija? Dali e vozmozno da ne cekam 2 nedeli?
Sega so posledniot transfer mu spomnav na doktorot za da koristime embrio glye mi rece ne preporacuvam i ne koristam,procentot na uspesnost ne se pokazsl zadovolitrlen
Од она што читав на интернет, успешноста на ивф трансфери и родени бебиња е поголема за 20% кога се применува embryo glue. Тоа е медиум кој не би требало да одмогне, туку само да ја помогне имплантацијата. Е сега, какво е искуството овде не знам. Секако твојот доктор знае и не случајно така кажал. И мене ме интересираат искуства. Баш би сакала да споделат феминки кои го користеле.
Јас имав лани во октомври трансфер со ембрио глу,беше успешен,е сега не велам дека само од тоа е успешноста,многу коцки треба да се наместат за успех.
Taka mi rece doktorot deka prethodno go koristele,od 40 zeni sto im bilo staveno kaj niedna nemalo uspesnost,kaj mene ne sakase da go koristi
И јас имав успешен трансфер со ембриоглу. Мислам ништо неможеш да изгубиш ако го користиш, може само да добиеш