Тоа е одлука на ембриолозите и докторот во зависност од тоа како се развива ембрионот. Секогаш е подобро доколку можат да се развијат до 5ти ден (бластоциста) меѓутоа ако не се двои како што очекуваат го враќаат на 3ти ден за во природна средина да проба да се доразвие. Има успех и со 3 дневни
3 дневни ембриони враќаат само доколку правилно се двојат, воопшто не ризикуваат да вратат ако не се двое правилно, односно ако не е со добар квалитет. Јас сум со 3 дневни ембриони и успешно
Posle transfer vo kola i doma. Kukjata so skali e da se kacam da se simnam nemam izbor. Odmarav povekje prvite denovi ama ne se vrzav za krevet. I skali si simnuvav si kacuvav samo poleka. Tesko ne krevav si sedev si ispagjav za shetanje jadev shto mi saka dusha. Samo opushti se malku i kje bide se kako shto treba
Nie zavrsivme so biohemiska za zal ..poveke srejka vo novata 2025ta !! Imam prasanje moze nekoj znae koja e cenata samo na transver vo sistina imam zamrznati ako e nekoja solidna ne bi trosela vaucer ! bidejki vaucerite se za celoseb proces
Vo petokot bese punkcija. Vo sabotata mi se javija deka najverovatno vo sreda ke bide ET. I eve od togas mi se nemaat ic javeno, dali e toa dobar znak ili da im vrtam jas?Moze me zaboravile
Ke ti se javat,najcesto den pred transfer pisuvaat okolu vremeto i kako treba da se podgotvis pred transfer. Uzivaj si se ke si bide dobro
Одлуката е на ембриолозите, овде има успешни приказни и со 3 дневни и со 5 дневни. Јас сум со 3 дневни, бремена сум 20та недела. И предходните ивф ми беа 3 дневни неуспешни беа. Мислам дека нема правила. Само Господ да ни помага на сите, секој да си дочека да си ги види двете цртички
Точно, никаде немав пишано неправилно, туку ако не се развива според очекувањата. Нормално дека ако не се развива правилно дека нема да се прави трансфер
Мене ми вратија 3 дневни ембринчиња и ме известија дека се со одличен квалитет така да не верувам дека не се развивале според очекуваното
Штом ги враќаат значи се е во ред со ембрионите се делат правилно, после се е во Божји раце. Јас од тие што се оплодија од после, за замрзнување што ми беа еден не се делеше правилно и ме известија за него дека нема делба. Ги замрзнаа само тие што беа во ред.
Јас бев со 3 дневни ембриони, сега сум 31 недела со близнаци. Кога го прашав докторот зошто со 3, а не 5 дневни ми кажа дека супер се делеле и подобро било да продолжат во нивната природна средина, дека и тој и ембриологот сметаат дека сега е најдобро. Мене трансфер ми правеа во сабота
Феминки здраво да прашам колку ви беше тсх кога ин витрото ви беше успешно? Сакам да прашам дали би имало успех со тсх 2.29 ако правам трансфер. Знам дека мн фактори играат, но еден од нив е тсх.
Јас сум со хашимото, тогаш на трансфер ми беше 3, примив две интралипидни инфузии. Имам многу високи антитела.