Здраво, Овој месец имав трансфер на две бластоцисти со одличен квалитет. На 7миот ден имав кафен исцедок и не се испаничив, знам дека се случува и дека е добар знак. На 8миот ден немав ништо, 9ти и 10 ден ден повторно. Темен кафен исцедок и не е голема количина. Дали некој имал искуство, дали да паничам?
Здраво, Овој месец имав трансфер на две бластоцисти со одличен квалитет. На 7миот ден имав кафен исцедок и не се испаничив, знам дека се случува и дека е добар знак. На 8миот ден немав ништо, 9ти и 10 ден ден повторно. Темен кафен исцедок и не е голема количина. Дали некој имал искуство, дали да паничам?
Може да е имплантациско. На 11/12 ден можеш слободно веќе бета да направиш ако не ти се чека, со две бластоцити си така да не е толку рано за тест.
Не пишав, вчера неможев да издржам и направив тест, имав две црти ама се плашам дека овој кафен исцедок уште трае Бета ке проверувам на 19ти па ќе видиме
И јас имав како тебе исто кафен исцедок, многу мал само при бришење, така неколку пати. Се надевам дека е во ред. 9ти ден од трансфер ми е денес.
Консултирајте се со докторот што ве води дали треба да се корегира терапијата, обично тргаат аспирин ако пиете
Ништо, негативно. Дали да ги продолжам лековите до четврток или да прекинам. Четвтрок ми рекоа за бета
Napravi denes beta. 800 den mislam e na privatno za dva casa imas rezultat pa da znaes na sto si. Good luck
Јави се на докторот извести го за кафеавиот исцедок јас бев така и веднаш ми прекинаа аспирин и почнав со пролутекс исто имав претходно позитивен тест ова ми се случи на 10-11 ден мора за секоја промена да се консултираш со докторот или сестрата тие се за тоа тука
И јас со две бласто имав кафен исцедок во истиот период, кој траеше до 11-12 недела, а во меѓувреме еден ден и прокрварев, па имаше бременост и уште си ја терам еве во 18та недела сум. Според мене може да станува збор и за близначка бременост како кај мене, зошто помеѓудругото ми објасниа едека со две, матката побргу се шири од вообичаено а со тоа ‘потпукнува’ и се цедат парталчиња и кафен исцедок. Исто може да е и имплантациски, може да е застарена крв која сега се чисти и се додека е кафено мислам дека немаш простор за паника. Сепак се согласувам со останатетите членки кои ти одговориле дека ако примаш Аспирин треба да го прекинеш, и да примаш Пролутекс или Депо (ако не е сеуште дефицитарен) но сепак најнапред секако да си се исконсултираш со докторот кој те води.
Ве молам за инфо како оди постапката за рефундација на клексани? Имам извештај од трансфузиолог и рецепти? Дали ми треба некој дополнителен документ?
Potvrda od mat ginekolog za primeni kleksani so data od koga do koga si primala i kopija od trans smetka.