Провери во Рамус, Индус медика или Биотек мислам дека ги признаваат или пак ако можеш да најдеш термин на државно за спермограм
Драги феминки, дали може да ми кажете каде точно се доставуваат дополнителни документи за ивф ваучер? Некаде имав прочитано дека се поднесува на едно место, а ако побараат допуна се носи на др место. Нас конкретно не вратија за уште една инсеминација. Фала однапред ❤️
А колкава вредност се рачуна за ниско Амх? Читам во темава некој има 0,1 а некој 0,9 и двете членки пишале дека имаат ниска вредност.
A izvini dali znaes dali priznavaat spermogram od Genea??? Mislam i @Anyshka ima noseno od genea? Aj pls kazete misla mi e da ne mi vratat dokument
Jas gi piev i pred i za vreme na bremenosta samo se mnogu poskapi za razlika od onie na Now i sega gi pijam tie
Метилфолат ти даваат оти нема доволна покриеност во фемобион, премама и сл. Мене ми ги дадоа да ги пијам само Impryl, кај нас 3200 ги земав од аптеката кај Систина, а во Косово во една аптека ги најдов за 44е. И доволно метилирана фолна и сите други витамини што требаат. Поскапи се ама само едно апче пиеш не мора 3,4,5
Дали е возможно после 3 теста позитивни направени последните три дена, сега да имам грчеви за добивање?! Утре е денот кога треба да добијам, а тест преку крв треба понеделник да направам. Дали е возможно и ова инвитро да е неуспешно... како да не се разочара човек сега стварно е невозможно...
Немој да си правиш стресови, значи првите два месеци имав болка периодот кога требаше да добијам на тој датум. Многу жени имаат и кафеав исцедок. Не размислувај сега на тоа мисли позитивно.
Јас имав исти такви грчеви, исто како кога добивам и тоа уште пред да направам тест на денот кога инаку требаше да ми дојде. Па не ми дојде, тестот беше позитивен, бета имав добра. Бремена сум 20 недела. Опушти се нормални се тие грчеви ќе ги имаш често и понатаму кога ќе почне матката да се шири
Дај боже да е така, ми се смачи веќе искрено. Ај да се смирам колку можам. Фала за советот, секогаш е добредојден