Грчеви за добивање и менструални болки сум имала од пред позитивен тест па одвреме навреме и сега а сум 32 ра недела. Телото се прилагодува на бременоста и тие се нормални болки.
Овие се пијат и пред бременост, мене ми ги препишаа поради мутации, само што на now ги пиев и метил фолат од 1000.
И грчеви и болка баш како за добивање, дури морав и парацетамол да се напијам за малку да ми се смири болката, па еве го синко 13 месеци е. Само позитивна мисла, се ќе си биде добро.
Во ред е тоа ама еве сабајлево веќе има и крв кафена на бришење, може ќе дојде и црвена во текот на денот, мислам дека натаму оди. Од тест преку крв има ли потреба, не знам што да правам.
Да му се јавиш на докторот и да му кажеш што ти се случува. Веројатно е се во ред, а може ќе ти треба дополнителна прогестеронска поддршка. Колку дена си после ЕТ? Направи си b-hcg.
Стигнаа резултатите од бета хцг, на 13ден од трансфер, заедно со денот на трансферот и вредноста е 160. Што мислите?
Mislime deka treba da galis mese cestitki i so lesno Doktor/ka obavezno da te nasoci sto ponataka za terapijata
Супер е ти реков не се грижи, више мисли позитивно и касни си што можеш после иде гадење мачнини хаха пивни си кафенце на раат.
Na 18 ti ima ET na 5 dnevni, denes sum pod mnogu golem stres samo na karanje me tera, kako za pred dobivanje, osetliva sum, me tera na placenje i me bolat jajnici kako da ke dobijam vo sekoj moment se plasam ova sto sum napnata da ne propadne celava rabota, sovet ? Sto da pravam? Ima nekoj kako mene? Vcera ne bev vaka ...
Od hormonite i terapijata ti e mila...vo sekundata moze na 100 nacina da se promenis. Gali si meseto i misli pozitivno
Sto ponatamu, tret uspeshen ovoj pat transfer, na kratko uspeshen za zal, nemam poke nisto zamrznato... nekoj so et ako mojt.. Pozz