Јас прњвев ивф кај др Трајковски сега во септември. Прво ивф, прва бременост Забележав дека има промени кај др. но сепак е многу фокусиран и достапен. Ти дава негов бр за што треба го бараш него на вибер и одговара. Претходно кога ги правев инсеменациите беше уште по достапен, веднаш се јавуваше. Сега може ќе треба саат два за да одговори. Мислев дека тоа се должи дека е презафатен на рабита. Ама ете кај мене излезе добро и одвен што е професионалец е и човечен Единствена мана е што тие се само за ивф. После тоа треба да си најдеш др лекар. Јас сега за од 14 недела од бременоста па понатака го избрав др Димчев од систина кој реално е многу постручен. Тој не прави ивф но е многу стручен за водење посебно на по комплуцирани бременисти. Ти го пишав целото мое искуство чисто да ја имаш целата слика. Бидејќи многу е битно кој ќе ти ја води бременоста
Toa e super stom ti dava negov kontakt i e dostapen za konsultacija. Jas od doktorkata ne dobiv broj nitu pak ja dobiv koga se javuvav na sluzbenite broevi, sekogas sestri mi se javuvaa i od niv dobivav informacii. Doktorkata nutu ednas ne me iskomunicira nitu za sovet nitu me informirashe detalno za bilo koja donesena odluka.
Јас сум моментално кај др. Трајковски и не добив негов контакт ниту број ниту маил. За разлика од Хаџи Лега кој беше многу подостапен и отворен за консултации, др. Трајковски барем кон мене има многу резервиран пристап. Јас завршив со пункција, сега ме чека трансфер па ќе видам каков ќе биди крајниот исход. Имам впечаток дека докторот има различен пристап према пациентите.
Јас бев кај Трајковски два пати, во ниеден од двата случаја не ми препиша пролутекс. Од прогестеронска поддршка, единствено циклогест вагиналети. Сигурно согласно резултатите од хормони или матката што ја видел на ехо, проценил дека треба. А што е тоа што не реагираш добро? Во секој случај јави му се и кажи му, па може ќе ти даде замена нешто
Трајковски не зборува не многу и не ги ‘шминка’ работите. Но секогаш ако имаш прашање ти одговара. И 10 прашања, и 100 прашања, сите ќе ти ги одговори. Мене ми одговара таков пристап. Хаџи Лега на пр не ми се допадна пошто се чувствував дека ми се умилкува. Тој ми го правеше првиот трансфер (цела постапка кај Трајковски, а трансферот кај Хаџи Лега) и уште еднаш ми имаше земено брисеви кога Трајковски не беше таму… Добив чувство дека многу зборува, а ништо не кажува. Вториот транфер ми го правеше Трајковски, кажа преку сила 2 реченици. И доволно ми беше. Но допадливоста на докторот зависи многу и од нас самите какви сме. Не можеш со секој да се погодиш, а во оваа постапка најважно е да му веруваш на докторот и да си сигурна во тоа што го кажува и прави. Двајцата се стручни на свој начин и кај двајцата има успех. За Гуржанова и јас имам слушнато дека се незадоволни од комуникација, дека не можат да ја добијат неа лично и дека цела комуникација во постапката е преку сестрите.
Мене муслам дека другарка ми го даде неговиот број. Ама на неа од клиниката и го дале. Обично не даваат изгледа. И мене кога нема да ми одговори вртсм на клиника и тие се консултираат си него и ми одговараат. Бидете си упорни, на нив тос им е работа. Некогаш еден обичен совет може многу да смени
Јас примсв птолутекс секој ден, ако не се лажсм до 10 недела, циклигест до 12 недела а клекссни цело време со тоа што ми ги стопираше заради добри ддимери ама направив генетски испитувања за тромбофилија и од денеска пак почнувсм со клексани- имам склоност кон тромбофилија ви бременист. Ама се зависи од тоа како ќе прицени др.
Јас не бев кај Трајковски но примав прулотекс од ден пред трансфер па се до 12 недела. Мислам дека овде нема да најдеш ниту една членка со која ќе имаш потполно иста терапија, тоа е индивидуално.
Колку кошта процесот на приватно, во случај да не ми одобрат ваучер да бидам спремна со некоја сума отприлика.
Zavisi so kakov protokol ke te vodi doktorot i kolku inekcii ke bidat potrebni.jas vo april mesec pravev vo plodnost na privatno so dolg protokol mene me kostase 5500 evra.samo inekcii punkcija,transfer i eden spermogram, terapija od denot na punkcijata do transfer i terapija od transfer do denot za ispituvanje na beta.vo ovaa cena ne gi stavam i patnite troskovi
Јас правев 4 ивф кај Трајковски, имам огромна почит кон него меѓутоа последното ин витро кај него ми беше тотална утка. Тогаш и јас почувствував дека нешто се случува зошто од планот што го имавме зацртано секој можен чекор го промени и самиот беше збунет зошто тоа ми препишал, зошто толку доза и апсолутно најслаби резултати имав тогаш. Претходно ми го знаеше целиот случај и резултатите на памет. За достапен бил секогаш, ми даде негов број дури и ме имаше контактирано тој самиот да праша што сум направила. Моментално сум кај Гуржанова, задоволна сум од неа, број немам меѓутоа никогаш не се случило да не ми кренат, барам сестра и ме поврзуваат. Како и да е, Трајковски е голем професионалец, имам огромна почит кон него, се надевам дека е во ред, меѓутоа да, има голема промена од пред 5 години
Ako se odlucis na priroden ciklus bitno e koj Dr. Ke go odberes. Za priroden ciklus po moe iskustvo Dimitrov sistina. Samo ne mi se dopaga negovata posvetenost. Toj maestralno ke go zavrsi negoviot del ama ne obrakja vnimanie I na drugite faktori koi se bitni za uspeh. Na pr transfer mi pravese na tsh 7. Ne ide. Ako si so vreme poflelsibilna odi vo Solun. Nema NZS so kaj nas Cenite se isti pa I poeftino. Ne te vrzuvat za nikakvi skapi dodatoci I vo ishtanata, stari veke ne upotreblivi skapi metodi kako ERA test ...Ako te interesira poveke pisi mi vo poraka.
Jas se raskaslav bas dva dena pred transfer,tecenje nos i uzasno se nervirav..ama bese uspesno.Zemi napij se nesto vednas i potoa samo poveke na vitamincinja,medce i ke pomine