Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

248 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

189 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

55 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

34 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

18 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

96 глас(а)
    5,9%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

76 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

108 глас(а)
    6,6%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

103 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

298 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

260 глас(а)
    15,9%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

31 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,4%
  15. ГАК (Сите доктори)

45 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,6%
  1. Baby Girl123

Baby Girl123 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    65
    Јас прњвев ивф кај др Трајковски сега во септември. Прво ивф, прва бременост
    Забележав дека има промени кај др. но сепак е многу фокусиран и достапен.
    Ти дава негов бр за што треба го бараш него на вибер и одговара.
    Претходно кога ги правев инсеменациите беше уште по достапен, веднаш се јавуваше. Сега може ќе треба саат два за да одговори. Мислев дека тоа се должи дека е презафатен на рабита. Ама ете кај мене излезе добро и одвен што е професионалец е и човечен
    Единствена мана е што тие се само за ивф. После тоа треба да си најдеш др лекар.
    Јас сега за од 14 недела од бременоста па понатака го избрав др Димчев од систина кој реално е многу постручен. Тој не прави ивф но е многу стручен за водење посебно на по комплуцирани бременисти.
    Ти го пишав целото мое искуство чисто да ја имаш целата слика. Бидејќи многу е битно кој ќе ти ја води бременоста

На tina2018 и Kikiriki89 им се допаѓа ова.
  2. Kikiriki89

Kikiriki89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2021
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Toa e super stom ti dava negov kontakt i e dostapen za konsultacija. Jas od doktorkata ne dobiv broj nitu pak ja dobiv koga se javuvav na sluzbenite broevi, sekogas sestri mi se javuvaa i od niv dobivav informacii. Doktorkata nutu ednas ne me iskomunicira nitu za sovet nitu me informirashe detalno za bilo koja donesena odluka.

На Muhreenuhd му/ѝ се допаѓа ова.
  3. rrrrrrrrrr

rrrrrrrrrr Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    173
    Јас сум моментално кај др. Трајковски и не добив негов контакт ниту број ниту маил. За разлика од Хаџи Лега кој беше многу подостапен и отворен за консултации, др. Трајковски барем кон мене има многу резервиран пристап. Јас завршив со пункција, сега ме чека трансфер па ќе видам каков ќе биди крајниот исход. Имам впечаток дека докторот има различен пристап према пациентите.

На Lady Miami, Muhreenuhd и Baby Girl123 им се допаѓа ова.
  4. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.912
    Јас бев кај Трајковски два пати, во ниеден од двата случаја не ми препиша пролутекс. Од прогестеронска поддршка, единствено циклогест вагиналети. Сигурно согласно резултатите од хормони или матката што ја видел на ехо, проценил дека треба.
    А што е тоа што не реагираш добро?
    Во секој случај јави му се и кажи му, па може ќе ти даде замена нешто

5. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.912
    Трајковски не зборува не многу и не ги ‘шминка’ работите. Но секогаш ако имаш прашање ти одговара. И 10 прашања, и 100 прашања, сите ќе ти ги одговори.
    Мене ми одговара таков пристап. Хаџи Лега на пр не ми се допадна пошто се чувствував дека ми се умилкува. Тој ми го правеше првиот трансфер (цела постапка кај Трајковски, а трансферот кај Хаџи Лега) и уште еднаш ми имаше земено брисеви кога Трајковски не беше таму… Добив чувство дека многу зборува, а ништо не кажува. Вториот транфер ми го правеше Трајковски, кажа преку сила 2 реченици. И доволно ми беше.

Но допадливоста на докторот зависи многу и од нас самите какви сме. Не можеш со секој да се погодиш, а во оваа постапка најважно е да му веруваш на докторот и да си сигурна во тоа што го кажува и прави.
    Двајцата се стручни на свој начин и кај двајцата има успех.

За Гуржанова и јас имам слушнато дека се незадоволни од комуникација, дека не можат да ја добијат неа лично и дека цела комуникација во постапката е преку сестрите.

На Lady Miami му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    65
    Мене муслам дека другарка ми го даде неговиот број. Ама на неа од клиниката и го дале. Обично не даваат изгледа. И мене кога нема да ми одговори вртсм на клиника и тие се консултираат си него и ми одговараат. Бидете си упорни, на нив тос им е работа. Некогаш еден обичен совет може многу да смени

7. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    65
    Јас примсв птолутекс секој ден, ако не се лажсм до 10 недела, циклигест до 12 недела а клекссни цело време со тоа што ми ги стопираше заради добри ддимери ама направив генетски испитувања за тромбофилија и од денеска пак почнувсм со клексани- имам склоност кон тромбофилија ви бременист.
    Ама се зависи од тоа како ќе прицени др.

На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    345
    Јас не бев кај Трајковски но примав прулотекс од ден пред трансфер па се до 12 недела. Мислам дека овде нема да најдеш ниту една членка со која ќе имаш потполно иста терапија, тоа е индивидуално.

На Lady Miami, Izzy_0504 и Baby Girl123 им се допаѓа ова.
  9. Mina888

Mina888 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2021
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    308
    Hormonite mi se vo red, ciklusot isto taka. Pravev na privatno inf, vaucerot ne go upotrebiv

На Mimmi39 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Iva:)

Iva:) Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    484
    Колку кошта процесот на приватно, во случај да не ми одобрат ваучер да бидам спремна со некоја сума отприлика.

11. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    317
    Zavisi so kakov protokol ke te vodi doktorot i kolku inekcii ke bidat potrebni.jas vo april mesec pravev vo plodnost na privatno so dolg protokol mene me kostase 5500 evra.samo inekcii punkcija,transfer i eden spermogram, terapija od denot na punkcijata do transfer i terapija od transfer do denot za ispituvanje na beta.vo ovaa cena ne gi stavam i patnite troskovi

12. Iva_Iv

Iva_Iv Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2023
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    39
    Јас правев 4 ивф кај Трајковски, имам огромна почит кон него меѓутоа последното ин витро кај него ми беше тотална утка. Тогаш и јас почувствував дека нешто се случува зошто од планот што го имавме зацртано секој можен чекор го промени и самиот беше збунет зошто тоа ми препишал, зошто толку доза и апсолутно најслаби резултати имав тогаш. Претходно ми го знаеше целиот случај и резултатите на памет. За достапен бил секогаш, ми даде негов број дури и ме имаше контактирано тој самиот да праша што сум направила.
    Моментално сум кај Гуржанова, задоволна сум од неа, број немам меѓутоа никогаш не се случило да не ми кренат, барам сестра и ме поврзуваат.
    Како и да е, Трајковски е голем професионалец, имам огромна почит кон него, се надевам дека е во ред, меѓутоа да, има голема промена од пред 5 години

13. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.716
    Допаѓања:
    4.225
    Настинка на ден пред трансфер.........Дали негативно ќе влијае на ембрионот?

14. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    760
    Допаѓања:
    1.394
    Ako se odlucis na priroden ciklus bitno e koj Dr. Ke go odberes. Za priroden ciklus po moe iskustvo Dimitrov sistina. Samo ne mi se dopaga negovata posvetenost. Toj maestralno ke go zavrsi negoviot del ama ne obrakja vnimanie I na drugite faktori koi se bitni za uspeh. Na pr transfer mi pravese na tsh 7. Ne ide. Ako si so vreme poflelsibilna odi vo Solun. Nema NZS so kaj nas Cenite se isti pa I poeftino. Ne te vrzuvat za nikakvi skapi dodatoci I vo ishtanata, stari veke ne upotreblivi skapi metodi kako ERA test ...Ako te interesira poveke pisi mi vo poraka.

Последна измена: 29 декември 2024
    На Lady Miami му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    1.983
    Jas se raskaslav bas dva dena pred transfer,tecenje nos i uzasno se nervirav..ama bese uspesno.Zemi napij se nesto vednas i potoa samo poveke na vitamincinja,medce i ke pomine

На Mimmi39 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. hub

hub Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2018
    Пораки:
    523
    Допаѓања:
    612
    Koj dokument go podnesovte za vtor vaucer za neuspesno?

17. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    627
    Zenski moze li da mi kazete kade e momentalno najevtin spermogramot vo sk

18. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.816
    Допаѓања:
    34.712
    Генеа 1.500 беше.

19. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    627
    Blagodaram

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.816
    Допаѓања:
    34.712
    Имаше уште едно поефтино, мислам дека беше Индус Медука.

На Megimeow му/ѝ се допаѓа ова.