Zdravo devojki, imam edno prasanje Kako se pie Decortin I Redostim pred transfer ili posle I po kolku dnevno I do koja nedela Fala vi
Зависи како ти ги препишал докторот, декортин пиев после пункција до трансфер и после 5 дена поселе трансфер по едно на ден, а редостим од пункција и се уште ги пијам по две на ден, 8 недела сум
Здраво и јас бев кај др. Трајковски и после трансфер го примав следново: - пролутекс - клексани - утрогестан вагиналети -декортин само 5 дена. Јас на пролутекс не реагиран мн лошо освен што имав подуеност во стомакот и запек. Ти какви симптоми имаш ?
Мислам дека тоа се стандард знаци на реакција на прогестерон - истото го имав од циклогест од 400 мг 2*1 на ден. Не ги спомнав како нус појави пошто сегде прогестеронот така делува.. подуеностс ми се намали накај 10-12 недела кога веќе и ми се гледаше меше
После апликацијата чувствувам голема болка во целиот стомак која трае околу 10/12 часа. После болката се смирува се до наредната апликација. Па мислев доколку има замена за друг прогестерон да ми го замени со друг лек. Ќе видам што ќе ми кажи после трансфер
Тоа е нормално сите чувствуваат болка од пролутекс особено на почеток, после ќе се привикнеш и ќе те боли само каде што си се боцнала, секој ден боцкај се на различна страна, јас со последните боцкања и модринки ми се појавија, ама за ден два ги снемува, исто и клексанот кога се боцкав боли ама краткотрајно
И јас имав слична терапија. Исто запек и подуеност која со денови не поминуваше. Мислам дека се типични симптоми. Не би требало да имаш големи болки во стомскот, ама нелагодност ќе имаш. На крај кога прочитав дека ова се и симптоми на бременост- некако полесно ми беше. Боцкањето со прочутекс знае малку да боли ама освен ако навистина имаш странични ефекти кои не се издржливи не ти препорачувсм да го мрнуваш. Кинсултирај се со др прво Инаку за боцкањето: првиот медец ми беше траума зашто се плашам од инекции, еве веќе 15 недела сум. Толку се навикнав да се боцкам, па дури и да ме заболи што сеедно ми е
Од каде го купуваш Пролутексот, мислам од Мк или од странство? Ајде до тест не ми е проблем ќе го купувам, но за понатаму цената е прилично висока, па можеби во странство е поповолен за набавка.
Jas go zemav od apteka beti pozadi new born. Da okolu 450mkd e ama obichno se prima samo do 12-13 Ne sum proveruvala vo stranatvo
Ти благодарам. Јас ги земав од аптека Мери исто позади ЊуБорн по цена од 560 денари. Не знаев дека се со различна цена во други аптеки.
Одобруваат со донирани ј.к. Ако се работи за прв ваучер претпоставувам ќе може со молба да се одобри еднаш со свои. За колку висок станува збор?