Zdravo devojki Sobiram dokumenti za vaucer od hormoni se e vo normala odven TSH i plolaktin pokacen.. Dali bi mi bile odbieni dokumentite dokolku podnesam? Ako nekoj ima slicno iskustvo ili ima nekoe soznanie dokolku moze da spodeli.. Vi blagodaram
Zdravo devojki , Bi ve zamolila da ja podržite stranava Ke bide za podrška na zenite koi odat po nasiov pat … I sekako koordinacija za kliniki nadvor Blagodaram i vi posakuvam ubav den https://www.instagram.com/futurefamily_ivf_support/profilecard/?igsh=MTZmMmlsMjZtaXk1dw==
Здраво Вие што сте правеле инвитро со замрзнати ембриони После пункцијата после колку циклуси бевте на трансфер (после втор или после трет циклус)
Првиот пат после 1 месец, 2 пст после 5 медеци Неуспешни Но секој организам е различен докторот ке ти каже кога е најдобро Одмори месец дена обавезно не брзај
За пролактинот ќе ти бараат да примаш терапија да се намали па да поднесеш. Јас имав висок пролактин за прв ваучер и морав да го симнам
Здраво женички,едно прашање после неуспешно инвитро после прекин на терапијата колку време чекавте за да добијате менструација? Фала ви и среќни празници
Здраво,по ембриотрансферот што значи тоа строго одмарање три дена? Лежење само,станување за до тоалет и јадење и туширање? Дали после тие три дена правевте кратки прошетки?
Мене ми е покачен ТСХ и примам терапија ,пред да го поднесам ваучерот ми се намали на 2 ,така да мислам дека поарно е да си појдиш да ти дадат тетапија за Тсх оти некогаш треба многу време да слези до дадената вредност и да ти дадат ваучер ќе треба пак да ти е симнато тсх за да биде успешен транферот.
Среќна Нова! Што повеќе позитивни тестови оваа година! Кај мене беше лажна тревога на 8 ден од ЕТ. Сега имам позитивна бета ама еве денес пак кафено на улошката, на бришење ништо. 15 ден. Боцнав пролутекс сабајле штом видов, ставив и утрогестан и одмарам.Не можам да се израдувам. Некој со слично искуство?
И мене ме одбија. Јас имам 38 години и намален амх. Правев ин витро приватно извадија 3 јајце клетки една се оплоди но за жал не се фати. Доколку имате финансии не чекајте на фондот одете приватно чини од 2500 до 5000 евра зависи каде ќе решите. Сега се спремам за ново, а донор ми е последна опција. Имам чувство дека некако премногу се форсира донор па и тоа не е без пари 7000 евра се 5 јајце клетки а никој не гарантира успех.
Божеее, па ако е и со донор 7000 е преку фонд ивф, боље да се плати и 5000е со свои јк него со донирани ...и мала шанса да има
Ваучерот до донор ти ги плаќа трошоците за постапката а јајце клетките си ги купуваш сам и не се дел од Ваучерот.