Честитки!! Се ќе биде во ред. Колку ти е бетата? На 8ми ден имаше домашен негативен тест? Имаше некакви симптоми? Сега како се чувствуваш?
На приватно да, отприлика толку беше во Авицена. Но, со упат од матичен амх се прави на клиничка биохемија (околу 300-400 ден ми се чини е).
Бета 420, немав негативен тест тогаш не ни правев, заклучокот беше само од исцедокот.И испаничив, после беа како конци кафено еве и денес исто ...ќе видиме што ќе биде, сега одмарам
Повеќе пати имам пишувано на темава, отвори кај мене во пораки и прочитај си, но еве накратко пак, до 11-12та недела имав постојано кафен исцедок и се додека е кафен не е страшно, најверојатно се работи за застарена крв која мора да се дочисти или ширење на матката. Според мене треба да се опуштиш и да уживаш, штом боцкаш Пролутекс и примаш плус ваганално прогестерон, немаш простор за паника. Ти посакувам лесна бременост до крај
Јас имав кафен исцедок од 15ти ден после ЕТ. Заврши за два три дена, после некој ден повторно имав кафен исцедок, но ништо страшно еве ме 13та недела. Само одмарај и позитивни мисли. Доколку се јави свежа црвена крв како добиено тогаш веднаш на доктор. Кафениот исцедок стана многу чест и е веќе нормална појава, само опуштено и со среќа
Srekjna nova zenski, ima li nekoj sto ke pravi transfer januari, da ne znaaete dali ima popust vo New born fala mn pozdrav
Tie sto bockate prolutex i stavate utrogestan x 2 dnevno, na kolku vreme i kako stavate koga se bockate? Dali mozam primer da stavam utrogestan sabajle i da bocnam prolutex? Ili treba da ima razlika vremenski i kolku?
Za prolutex obicno kazuvaat doktoeite,jas sekogas se bockav porucek od 6 do 7,a utrogestan sabajle i vecer
Kazuvaat ako imas u terapija a ako e incidentno kako mene vaka i toa na 1 januari koga nikoj ne raboti kogo da prasam
Vo 22h pijam ciklo i stavam utrogestan. Okolu 22.30 primam Prolutex i Clexane. Dr mi kaza koga mi e naj odgovaracko za bockanje toa vreme da go podesam i da ne se stresuvam ako nest mi izleze pa zadocnam. , +/- 30 min pa i cas da se utne demek ne bilo strasno. Ama ne go pravam toa .