Teski se za dobivanje, nemam broj od doktorot samo od sestrata a taa e na odmor zatoa prasuvam tuka. Ke probam sabajle pak da gi dobijam nekako
Devojki dali nekoj znae koja e cenata ili sega brzo plakjal vo new born za prodolzuvanje na zamrznati embrioni?
Можеш да ставаш така. Јас сум ставала сабајле пролутекс заедно со утрогестан и навечер само утеогестан. Мислам дека не е толку битно како ќе си го направиш распоредот. Кај кој лекар си?
Јас сум кај него од неодамна и искрено, не сум најзадоволна, ама па во некои аспекти е подобар од претходната. Работи со закажување и никогаш не е гужва. Сестрите се фини и брзи. Работат во 2 смени и плус сабота до 12:00 или 14:00. Ок се за следење задолжителни прегледи, брисеви, крвни слики и се тоа. Не ми се допаѓа тоа што и после 4тото одење он уште не знаеше ништо за мене и мојата бременост. Секое одење ме прашуваше кај ќе се пораѓам за да ми каже дека он приватно пораѓа во Ремедика, најдобро е на приватно да одам дека сум со близнаци, а ете он веќе ќе ми ја знае и бременоста, па добро е да ме пораѓа некој што ме познава итн итн. Последно се видовме на шалтер кога бев да земам упат и кога пак ме праша за пораѓај. Му кажав на ГАК, ми рече само ок и си отиде назад во ординација незаинтересиран… Среќа што немам ризична бременост иако се близнаци и што сум добро информирана за се, па одам за упати да земам и бев два пати на ехо да ме види измеѓу скрининзите, и еднаш на ехо на гради..
https://www.newborn.mk/mk/ceni/ Не верувам систина да се поевтини. Во Њу борн ин витро без ваучер е 2500 евра во систина 4700. Така да не верувам дека за купување ЈК е поевтино.
Твое си е дали веруваш или не. Јас ти кажав колку чини (или барем чинеше во јуни). Ниту лажам, ниту измислувам.
Јас кога прашував во Систина, некаде април - мај 2024 за цената на ин витро со донирани јајце клетки ми кажаа 7000 или 8000 евра за 8 јајце клетки со тоа што не ти гарантираат дека ќе се оплодат или дека ќе стасат до бластоцисти. А во Солун во Newborn клиника има пакет со донирани од 5.800 евра сега мислам дека по ново ти гарантираат најмалку два ембриона во фаза на бластоцисити (јас кога уплаќав беше 1 бластоциста) а може да бидат и повеќе и пакет од 7.000 евра каде гарантираат 3-4 бластоцисти а секако може и повеќе.
Spored vase iskustvo kolku vreme vi trebase da go regulirate znam deka kaj sekoj e razlicno no cisto informativno i jas sum so pokacen prolaktin pa me interesira
Ke ti dadat soodvetna terapija dali bromokriptin ili dostinex ..... endokrinologot ke si kaze i brzo se resava, za vaucer ke si ok, samo ke treba mnoogu cesto vo postapkite da go slediis ako treba dati ja koregirat dozata. Mnogu e butno na den na transfer i posle transfer cesto da ko kontroliras za da se napravi pravata korekcija. na dozata dokolku e potrbno.