@Mimmi39 ти благодарам за утехата . Си викам нема откажување, се што треба до целта, но мислите некогаш одат и кај што треба и кај што не треба.
Да пријавам прво неуспешно ивф. На десети ден позитивен тест, на 16ти едвај видлива линија. Докоторот ми кажа да прекинам терапија и да очекувам циклус
Јас сум исто како тебе. Правев едно ин витро, ми извадија една јајце клетка се оплоди, но за жал не се фати. Ама нема откажување. Јас сега ќе одам на уште едно со мои јајце клетки, нема страв само позитивна мисла до позитивен тест Најважно од се е дс не читаш ништо да не бараш симптоми. Јас се оптеретив цело време се преиспитував дали имам некој симптом. Овој пат планирам опуштено, без читање глупости и да си одмарам.
Здраво другари и среќни празници. Имам молба хумани луѓе сакам кој веќе има колективно осигурување преку сава осигурување да ме додаде и мене, нормално дека ќе си плаќам.
Мислиш за приватно здравствено? Како би те додал ако не работиш во таа фирма каде што би имал некој колективно?
Извини што повторно ти досадувам, но ја пребарав страната и не најдов контакт мејл ни од клиниката ни од Елена иако ја има на страната дека е одговорно лице за контакт со странски пациенти. Дали знаеш некој контакт мејл? Или останува контакт формата како прашалник единствена опција за почетен контакт.
Здраво феминки. Дали има некој со прекината ivf терапија - бусерелин на 12ти ден. Со препорака да се оди природен начин. Последно добив на 27 Ноември сеуште немам добиено 38 ден ми е. Немам никакви симптоми, само подуен стомак ке пукнам. Имам направено тест за бременост ама негативно. Дали ми доцни заради терапијата или .... Некој да имал сличен проблем?
Ќе менувам матичен гинеколог а и ич не сакам по клинички да одам па затоа мислев приватно ама голема е разликата. Ќе почекам да помине Божиќ па ќе звонам по лабораторииве да се распрашам за некој пакет со сите хормони, може има.
Девојки долго време го читам форумов... денес 11ти ден од ембриотрансфер испитав бета резултатот е 1.6... значи негативен, ради празниците испитав порано. Пишав на сестрите ми рекоа да прекинам со терапија но за секој случај во понеделник пак да испитам бета. Дали има надеж дека можеби стварно е рано и да се зголеми вредноста? Ова ми е трето ивф за второ дете...
Некоја дали чека одговор од фонд? До каде се стигнати, знаете? Крај на декември поднесовме...ние чекаме
Јас чекам исто околу 20-ти поднесов, вест немам никаква, мислам дека рано е уште. А како известуваат се јавуваат од фондот или преку пошта писмено?