Imav prekin vo staz samo 10 dena..ke bide li problem za boleduvanje koga ke bide et mozno e da nemam polni 6 meseci??? Nekoja da ne znae ili bila vo slicna situacija?
Za zal i dvete ne gi fativ so vreme imase izliv i vo dvata jajovodi i mi bea otstraneti. Bolkata mi bese najveke na stranata vo koj jajovod bese a znaese i kicmata da me sece silno. Nemoj da go stavas ova zdravo za gotivo kaj tebe,voopsto moze ne e taka i nemoj da panicis duri moze i se da bide vo red. Cim nemas bolka i krvarenje nemoj da mislis na loso.Kolku dena ti docni?
Здраво, На Имунологија и Хумана генетика го испитував следното: Антитела Хомоцистеин CVD (Генетски Мутации) Спомна докторот и за витамин Д3, но во јули немаа реагенси, па испитав во Рамус. На Имунологија и Хумана генетика се испитуваат и NK клетки (ако не сум грешка ги викаат KIR). Побарај го и проф. Д-р Дејан Трајков, може ќе добиеш препорака и за дополнителни испитувања. Трансфузиологија испитав: Хемостаза Агрегација на тромбоцити (АDР, Colagen,Ristocetin) За кариотип, моментално нема термини: https://mojtermin.mk/map/specijalis...ginekologija_i_akusherstvo&resource=873745910 За приватно, мислам дека најисплатлива опција е во Систина, летово имаше пакет за партнери за 12000 ден. Инаку, приватно може да се испита и во Рамус и Плодност кариотип. (Плодност не би препорачала- два месеци чекав резултати)..
Во врска со клексаните до која недела боцкавте во стомак и освен стомак каде може на друго место да ги боцкам,една пробав горе во рамото на раката мн ме болеше.
Имаш линк од која аптека ги земаш по 400 денари?Стварнобе многу разлика во цената ,а се примаат до 12 недела.
Zdravo feminiki dali nekoja ispitala nk kletki I iskocile nekompatibilni I kakva terapija vi dale ako moze da spodelite iskustvo vi blagodaram?
Јас сеуште во стомак. 16 недела сум ама правев серклаж пред недела дена и некако најмалку вртење и наведнување ми има да ги ставам во стомак. Инаку знам дека може во love handles тоа е над колковите каде има повеќе салце или пак во надворешниот горен дел кај ногата( само ќе гледаш да е една дланка под препоните и една дланка над колено и секако нанадвор за да не ја погодиш коскат)
Така е,најзгодно е во стомак.Јас по два клексани боцкав до крај.Верувај од пусти страв Др Ивановски ,на секоја контола го замарав дали смее уште во стомак да боцкаме. Така да гледај како најмногу ти одговара.
Ако останеш бремена после трнсферот и го продолжиш боледувањето како патолошка бременост ќе мора да одиш на комисија. За комисија мора да имаш 6м непрекинат стаж во фирмата. Во спротивно ќе можеш само до еден месец поточно додека фирмата ја исплаќа платата. Се надевам ме сфати.
За АМХ матичната ми даде упат за биохемија ама таму нема реагенси. Така да од Биохемија ме пратија во ГАК да им кажам дека сакам да праам АМХ за ин витро (значи моа да го нагласите ова). Ве праќаат во соба 29 и после горе да ви дадат упат и ве боцкаат доле во една лабораторија. Наредниот ден имав резулати.
Кај матичниот гинеколог може да добиеш упати за (скоро) сите овие, види прашај. За витамин д3 и мене ми рекоа нема реагенси (што може да не е точно), а на приватно тоа е околу 4000. Јас имам направено сѐ, чекам за кариотип уште да се боцнам. Инаку гледам дека тек после едно две неуспешни ин витра праќаат луѓе да ги испитаат овие работи а тоа сѐ што наброја било многу важно да се знае пред да се праи ин витро.
Ваљда нема да го боцнам бебето што се боцкам во стомак,хаха се умислив дека можам да го боцнам господе па си викам ај да сменам,сопругот проба во рака боже господ го видов па во стомак ич не боли @Baby Girl123 на овој дел мислиш тука како на сликата дека може да боцкаме?
После прво неуспешно инвитро исто испитувавме кариотип на ГАК со упат од матичен за двајцата 1400 ден резултати по два месеца и димери, тромбоцити исто државно со упат од матичен не се сеќавам колку пари нешто испод 500 ден.