Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

248 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

189 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

55 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

34 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

18 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

96 глас(а)
    5,9%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

76 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

108 глас(а)
    6,6%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

103 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

298 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

7 глас(а)
    0,4%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

260 глас(а)
    15,9%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

31 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,4%
  15. ГАК (Сите доктори)

45 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,6%
  1. Orhideja7593

Orhideja7593 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2020
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    752
    Така е, секаде се прават пред да почнеш а само кај нас после неколку неуспеси или абортуси
    Јас кога побарав да правам сите ми рекоа нема потреба после САМО ЕДНО НЕУСПЕШНО... И кога конечно добив упат и отидов да се боцкам докторката не ни сакаше да ме боцне вика зошто после САМО ЕДНО НЕУСПЕШНО си зела упат ова се прави после неколку неуспешни или повторувачки абортуси. Само и реков извинете докторке јас немам сто животи да доживеам НЕКОЛКУ НЕУСПЕШНИ ИНВИТРА ИЛИ НЕ ДАЈ БОЖЕ АБОРТУСИ.... стварно некои доктори ни се хаос....
    Можеби за нив е САМО ЕДНО НЕУСПЕШНО ИНВИТРО ама јас си знам за мене што претставуваше а и сите оние коишто доживеале неуспех

На 5678m, ☆Ceceto☆, Iva_Iv и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Baby Girl123

Baby Girl123 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    65
    И јас се плашев од тоа ама читав дека има многу слоеви кожа мускули и сл додека да се стигне до бебето иако и мене ми е шубе малку
    Инаку да како на сликата

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  3. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    38
    Јас се боцкав во рака ама не во рамо туку подоле меѓу лактот и рамото. Иначе печат многу и модра ќе бидеш некое време.

На Baby Girl123, Orhideja7593 и LanaDelR им се допаѓа ова.
  4. Muhreenuhd

Muhreenuhd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2021
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    12
    Sega slucajno na youtube naidov na snimka od telma ambulanta od 4.1.2023 god gostuva dr slobodan lazarevski i zboruvaat za invitro. Jas tolku negativno i loso ne sum se osekala od koa go cuv intervjuvo. imam 43 god i se boram so niska rezerva i odvaj vadenje j.k. Dr koga pocna da kazuva deka zeni se postari doagjale na invitro ke slusnele nekoja ostanala trudna na i mislat toa lesno e za nad 40 godisnive. 99% sansi za neuspeh imalo , nekoja bremenost ke se protnela no da ne se lazeme vika :( ke izvadime nekoj embrion ama najgolem broj se genetski neipravni . Studija u japan imalo kao od 45 god bremenost mnogu tesko . I sto najveke se iznenadiv zborese deka uteha e donorski j.k. za ovie zeni , dobro da , no deka imale skluceno dogovor so banka od ukraina koja zaradi vojnava e prefrlena vo slovacka :worried: najkorumpirana kade sto moze najgolemi prevari da se prai so tie donacii , jebote ukraina , e sea sum izvadena od pamet i tolku negativno mi deluvase i voljata i nadezta za uspeh mi ja izvadi od mene ova sto go iznaslusav

5. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    594
    Јас се боцкам во спољер да и искрено ич не боли.. Првиот месец во рака и нога масакар бев и болно пусто мислам и 15 мин ме печеше и болеше. Така да спољер до крај.

На Baby Girl123 и LanaDelR им се допаѓа ова.
  6. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    594
    Душо не се разочарувај, значи све ќе видиш и слушнеш на интернетов. Иди со мисла позитивна. Сакаш дете и тоа ќе се исполни има многу опции, ин витро, донорски, па и посвојување на некое бебенце. Мајка не се станува само со раѓање. Ти ќе бидеш цел свет на тоа дете. Види во светов и од други раси деца посвојуваат. Љубов е во прашање и смисла за живот. Само позитивно исклучи ги тие мисли.

На Skyler81, hannybanny, Bebce ❤️❤️❤️ и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Muhreenuhd

Muhreenuhd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2021
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    12
    Mnogu se razocarav , posebno deka zborovive iskacaat od eden od podobrite dr za invitro vo sistina , a tamu sum jas i nekako stvarno mi dojde loso. Sansa za uspeh 1% imam so moi j.k. rabotava ispagja , super kakva nadez sega imam top.

8. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    594
    Незнам јас многу познавам и природно останати на 42 па дане зборам за ин витро. Па во моја близина може 5 жени сите со здрави бремености до крај и сите со дечиња сега. Знаеш процесот на ин витро е психички тежок за жената и мислам тој дел ако човек успее да го поднесе ќе се склопат коцките. Телото несака стрес а тешко се контролира.

Пс една е со донор сперма, сама е ама изградена во секоја смисла и се реши за бебенце на 43, сега малата има 3 години и ми вика да сум знаела што сум пропуштила до сега ќе родев три.

На Skyler81, 5678m, Dijana DM и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Muhreenuhd

Muhreenuhd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2021
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    12
    Fala ti za pozitivnite odgovori :l:Daj boze da e taka i daj boze da uspeam nesto i jas . A za stresot i stravot deka ke ostanes bez genetsko tvoe dete , jas neznam veke sto se ne napraviv i nemozam da se opustam i olesnam nikako

На Orhideja7593 и Ladyme им се допаѓа ова.
  10. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    65
    Не знам колку се сеќаваш за жената која роди бебе на 62год. Јас во тоа време кога таа дојде на ГАК бев на преглед. Таа влезе ко мислиш заб ќе поправа а не бебе да раѓа. Утредента пак бев и прашав за неа, ми кажаа дека се поминало супер и дека ќе со и одат дома.
    Во моментот кога ја видов жената јас(36 год бев 10 недела со еден куп стравови како и што) си помислив ако може таа на тие години да истера цела бременост, можам и јас
    Сакам да кажам медицината е толку напредна што веќе неплодноста не е проблем. Само нема откажување и секако најди лекар кој заедно со тебе и твојот партнер ќе верува дека оваа битка ќе ја истерате успешно до крај
    Точно е дека треба добар др. но исто така треба и др кој е спремен да ја води таа битка за бебе заедно со вас. Малку се таквите доктори но ги има ❤️

На Skyler81, 5678m, srcka12345 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Muhreenuhd

Muhreenuhd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2021
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    12
    Znam za taa zena da, sreka ona si imala nejzini j.k. zamrznati od pomlada koga vadela(taka znam barem deka e pricata) . Jas nemozam da izvadam 1 fucking j.k. i mi e strav deka nema da bidam majka na genetsko moe dete , a znam za donaciski da sto i toa mi e vo plan ako nisto ne uspee (so tesko srce ama toa e sto e , koa si nemal sreka da prais deca na pomladi godini ) . A doktorite kaj nas site do eden odvratni , nikakov temelen individualen pristap , nisto mizerija , bez kaj 5 dr na konsultacii i probuvav od se po nesto , od nieden nemam ubavo iskistvo , nieden ne mi se pogodi . Dali treba sreka da ti se posveti nekoj da mu se bendisas , dali vrski treba , dali pokloni tteba jas neznam veke sto treba . Razocaruvanje se

12. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    65
    Битно е да не се откажуваш. И донираните јк не се лоша опција. Пробај го и тоа. Посвојување на дете е една ид најблагородните работи. Ова не ти го кажувам за да престанеш да се бориш со свои јк да имаш дете туку да видиш дека не е се толку црно. Дека има надеж

И ова што го чувствуваш е нормално.Исплачи се и утре е нов ден, стисни заби и со голема верба оствари си го тоа што го сакаш ❤️

На Skyler81, Dijana DM, hannybanny и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Srna-3

Srna-3 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    211
    Мислам дека скоро сегаде во Грција се таа цена. Јас ги зимав од аптека во Поликастро и од Солун, т.е ми ги зимаа пријатели па немам точна адреса, ама секако верувам дека секаде е горе долу таа цена.

14. ☆Ceceto☆

☆Ceceto☆ Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    173
    Мене за покачен тсх, ми пратија повратно писмо за да се регулира тсх

15. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    38
    Јас сум помлада од тебе и исто имам слаба резерва. Имале и други па имаат деца. Не е дека така тоа се протнало. Имам чувство дека премногу се форсира донор. Со оглед на тоа колку се плаќа се повеќе мислам дека е добар бизнис. Уште пострашно е што се повеќе и ваучерите ги даваат со донор и ретко кога прифаќаат приговор за прво дете.
    Немој да очајуваш пробај барем уште еднаш со твои јк а ако не бива барем за мене донор е подобра опција од немање дете или посвојување.

На Skyler81, jagoda777, Baby Girl123 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    38
    И 1% е шанса. Јас сум родена со толкави можности.
    Постојат чуда, постои Бог а како него никој не е. Само позитивна мисла. Се ќе биде

На Skyler81, LeNora, 5678m и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Muhreenuhd

Muhreenuhd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2021
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    12
    Bravo hrabri i pozitivni devojki.Vie tuka ste mi veter vo grbot . Se nadevam nesto ke se uspee vo ova celo maltretiranje . Ama do pozitivna misla veke mnogu tesko doagjam i nemozam da se relaksiram . I doktorive te utepuvaat dopolnitelno. Kako uspevate da bidete pozitivni i opusteni vo ova sranje ?

На Orhideja7593 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    1.393
    Ako si so vreme flexibilna odi vo Solun. Nema NZS so ovde. A cenite kaj nas na privatno I tamu se isti pa I poeftino.

На Hope IT и Muhreenuhd им се допаѓа ова.
  19. MikaV

MikaV Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2020
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    134
    Jas primav Tacrolimus tableti i Granocyte inekcii. Nemam uspesen transfer seuste.
    Za nareden transfer preporaka imam intralipidna infuzija.

20. urma

urma Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2021
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    12
    Здраво, дали има некој што продава Клексан 0,4? Може да ми пишете и порака