Па Систина плус како си вади од ракав некои цени и дополнителни испитувања, секако е поевтино. На крајот од денот најважно е да има успех. Пари се печалат.
3000 евра не чинеше првиот преглед, пункција, оплодување и трансфер. Дополнително терапија, лабораторија и ехо, како и сместувањето во периодот од пункција до трансфер, ама тоа не е обавезно ако сакаш можеш да патуваш.
Jas sum 29 godini imam 3 neuspesni drugarka 42 uspesno od prva nema pravilo bidi pozitivna ke uspeeme site
Sega edna moja drugarka Vo new born kaj dr tatjana od stimulacija do oloduvanje 4000 plati pred 2 meseci plus posebno plati za zamrznuvanje 2 embironi za transfer kosta 48.000 denari vo transferot e vkluteno odmrzuvanje pregled no ima nekoj popust za transfer 38.000 denari I nekade okolu 20.000 stimulacija sve vkupno nekade okolu 5.500 evra privatno
Јас правев во Њу Борн кај Татјана 3000 евра платив се. Со тоа што многу голема улога во цената има бројот на јајце клетки. Колку повеќе ти извадат толку поскапо плаќаш. Со оглед на мојот низок амх кај мене дури 1 извадија затоа и толку малку ме фати. Од 5 јк нагоре сумата драстично се зголемуваше. Нека биде среќна другарка ти што имала што да замрзне. Парите доаѓаат и си одат.
Многу зависи и од самиот протокол, бројот на стимулациите. Еднаш мислам дека плативме околу 90000 илјади само за стимулации, една беше 3000 и нешто. Вака не ги памтам цениве точно ама најмногу што сме платиле било над 5000 евра, не сметајќи пат и ситници. Зборувам за кај нас. А сега поевтино поминавме зашто само летрозол пиев и една стоп инекција.
Кога станува збор за цените, со ваучер колку се доплаќа плус од прилика? Мене докторот ми рече дека кога ќе го земам ваучерот ќе го почнеме процесот со краток протокол. Ви благодарам.
Многу малце а може и ништо да не доплатите со краток протокол. Е сега јас кога бев со ваучер ми наплатија 100 евра за активација на ваучерот, ова беше пред 5 год. сега како е не знам.
Јас доплатив околу 13000 за Цитротиде инекции што не ги покрива фондот, настрана други лекарства што на сите ги даваат