Pocekaj mila do 15 den,i napravi test od krvta,ne se razocaruvaj,nekogas testovite so mokraca ne se tocni,pocekaj
@pepapa @Libra88 мислам дека кажа дека имало некои сестри кои не биле баш во тек. и неа прво и рекле треба да плати, па после и рекле не треба. Инаку ако они напчаќаат 2000 мкд, тогаш повеќе ти се исплати да си го земеш сама од аптека. Јас 2 шишенца заедно купив 2400 денари, па нема логика едно да е 2000.
Jas go barav da go kupam vo bt nigde nemase i zatoa go zedpv od kaj nov tolku mi naplatija za newborn zboram
I ti pravese vo New born neli? Neznam sto da kazam, ama jas vo ponedelnik pak ke i kazam na sestrata, nemoze vo edna klinika da davaat dve a vo drug edno koga e preku fond
Mene mi rece sestrata deka kaj niv e 2000 den a od prilika ista cena bilo i po aptekite, rece da si go kupam od kaj sakam ne mora od kaj niv, jas od ova imam za do nedela a vo ponedelnik sum pak kaj niv i ke im kazam, mozebi ne se golemi pari ama koga nesto mi sleduva zasto da go plakam
да може не се многу пари меѓутоа не знаеш како ќе се одвиваат понатаму работите ... зошто да ги даваш и тие пари ... јас кога правев во Септември во Систина ми дадоа 2 шишенца ама јас па пари се утепав давање за фостимони и мерионали и тоа не претерувам дека дадов плус 1000 eur за инекции (не реагирав на инекциите затоа плус инекции примав) затоа секој денар е значаен а особено кога знаеш дека ти следува ... греота е што кога во ваква ситуација и пред се мака се заработува ...
Ama me uveduva ona deka sleduvalo edno od 1 ml suprefakt a tie ld fondot sto sleduvale bile dve po 0.5 ml
zdravo na site,vcera bev kaj dr.Ivanoski i konecno najdov lekar kakov sto barav,vnimatelen,detalno objasnuva,ama od ocekuvanoto deka ovoj mesec ke pocnime vednas so postapka za IVF nistokoga gi vide mutaciite vednas rece deka prvo ke treba najmalku dva meseci da primam terapija, e toa najmnogu me iznervira,vo bitola koga mu gi pokazav na Tase rece nisto ne e ova ajt so zdravje,a sega mi vika dr.Ivanoski ako sakam da pravime samo biznis mozeme da ja pocneme postapkata vednas ama jas sakam da imame i rezultati.Dali nekoj ja ima primano ovaa terapija:aspir od 100,Folgard ,Vitamin D400iu,b-complex,ovie treba da gi pijama 2 meseci a posle vo postapkata uste cleksan i decortine,prasuvam zosto Folgard gi naracav preku edna drugarka od amerika posto ovde gi nema kako takvi ima zamena ama mi rece dr ako mojs da se snajdis nekako tie se idealni,i uste vitamin d 400 iu ne mozam da go najdam ako nekoj go imam koristeno pisete mi, pozdrav i sekoe dobro.Jas smestuvanje barav vo Skopje a uste nikade ne sme bile so rabotava,hehehe,ne e nikogas onaka kako sto planirame za zal
На тие да им кажеш дека во листата од фондот не пишува супрефакт, туку пушува 22 дози на декапептил. Тоа се дози за 22 боцкања со спремни шприцови и игличка. Нека не се прават многу паметни. Листата од фондот ја имаш на сајтот на фондот и можеш од таму да ја симнеш и со неа да им отидеш. @niticka витамин Д нема да најдеш баш таков. Ќе си купиш Вигантол и ке си ставаш колку што треба капки за да дојдеш до 400 ие. Пишува на самото шишенце колку ИЕ е една капка.
Чист освен вигантол. пливит и на Др. Волц нема ништо друго на пазарот. Др. волц се од 1000 ИЕ, а капките се најлесни за употреба (и најефтини).