Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

248 глас(а)
    15,1%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

189 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

56 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

34 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

97 глас(а)
    5,9%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

76 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

108 глас(а)
    6,6%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

104 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

298 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

260 глас(а)
    15,9%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

31 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,4%
  15. ГАК (Сите доктори)

45 глас(а)
    2,7%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    2.014
    Znam kolku sme nestrplivi site poske transfer,mnogu e rano za bilo kakov simptom kolku mozes uzivaj ovie denovi i ne misli na simptomi nekoj ima nekoj nema simptomi a na krajot imaat pozitiven rezultat,taka da uzivaj si i dajboze da bide pozitivno

На ☆Ceceto☆, Ivana.swiss, hannybanny и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Baby Girl123

Baby Girl123 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    173
    Гасови имав, добив и запек. Грчевите почнаа некаде 6/7ден и 8ден имав имплантациски исцедок.
    На 8ден отидов преку крв да направам тест( ми го препорача ова ивф др за да видиме зошто имав кафеав исцедок) и тестот беше позитивен :) чексв до 14 ден проверув и бета хцг и тоа беше 600 мислам и на истиот преглед на ехо др виде дека сум бремена :)

На hub, Ivana.swiss, hannybanny и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Ivana.swiss

Ivana.swiss Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2024
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    89
    Здраво, јас исто како тебе ми се јави брзо чукање на срцето па дури и до 110 отчукувања одеше и си земав тогаш бипресо, докторката рече дека нема проблем никаков, и дека стимулаците немале такви негативни ефекти и дека не било од нив. А нема врска. Кој ќе им докаже дека не кај секој е исто. Сега примаш терапија за притисок ли, што ти дадоа? Не е ли штетно тоа за плодот, здравје боже...

4. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    630
    Neuspesno bese ifv-to,pritisokot mi se pokaci posle toa,a pred 1 nedela otidov na doktor za toa sto mi trebase ekg za vo dokumentacijata,mi dade nebilet,inaku ne sum bremena

5. Ivana.swiss

Ivana.swiss Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2024
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    89
    И кај мене не беше успешно, ама не заради тоа, а и кој би знаел зашто. Небилет и јас пијам по потреба, се надевам дека нема притисокот да направи проблем за следна постапка. Со нови сили следното да ни биде успешно.

6. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    630
    Mene mi go dadoa sekoj den,se nadevam deka ke uspeeme,sega malku da se soberam pa so novi sili

На Ivana.swiss му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Madam57

Madam57 Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Zdravo ladies, dali nekoja od vas ima iskustvo so pravenje ivf na priroden ciklis vo Plodnost Bitola (i kako pominal)?

8. Ljiljana1986

Ljiljana1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    411
    Стимулациите што ги примаме ни малце не се наивни, среќливка е таа што нема последици. Конкретно мене, пола коса ми попадна од како тргнав по овој пат ама ајде најмалце битна е, цисти во гради, коски болат како да имам 70, а сега пак докторката ми рече дека ефектот од клексаните се осеќал во климакс па уште повеќе коски болеле, ама нека болат. Конкретно за притисокот може имаат влијание стимулациите а може и на психичка база да ни се појавува. Јас многу ретко во животов сум имала мака со притисок, како дознав дека носам близнаци се преплашив и почна да ми се качува. Да не зборувам колку е стресен цел ивф процес, па ако не дај боже го одиш повеќе пати ехеее. Ама не се плаши има таблети што се дозволени и во бременост, јас пијам метил допа и се е во ред сега.

На Orhideja7593, Megimeow, Ivana.swiss и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    1.425
    Priroden cuklus bara Dr da e so ogromen oset I da posveten. Tase deka nesto posvetuva vnimanie ne bi rekla . Lani sakav kaj nego na priroden ciklus, no koga vide deka imam dobar materijal insistiease na kratok protokol. Posto imam ivf iskustvo mu kazav deka ne reagiram dobro na kratok protokol I mu ja dadov semata od pred nekolku mesesi koja bese so dobro izvaden materijal. Toj se prejde so protokolot pre rano dade stop I od 5 jk izvadi 1 kako treba. Pa bez stram insistiease na uste eden protokol za pa sme preavile ERA test koj nikoj vo svetot veke ne go korosti. Ne ti go kazuvam ova da te razocararam ova e moe iskustvo. Moze kaj tebe ke bide posveten. Od iskustvo Dimitrov e maher za priroden ciklis samo ne e posveten. Ke go zavrsi negoviot del maestralno ama za uspeh ima I drugi faktori za koj toj ne dava znacenje. Transfer na TSH 7 imav. Neuspehot e zagarantiean.

На Ljiljana1986 и Madam57 им се допаѓа ова.
  10. Madam57

Madam57 Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Jas pominav edno ivf kaj Tashe, ama od odnosot sum mnogu revoltirana, nikakvi ispituvanja ne pravi prethodno, direk stimulacija. Pa posle na svoja raka najdov deka imam mutacija na MTRR, pa imav i pokaceni d dimeri koi se otkrija na moe ispituvanje.
    I nasokata od vtoro mislenje sega mi e da odam na priroden ciklus, megutoa se plasam od ona sto napisavte i vie ...
    Sakav da soberam poveke iskustva pred da se resham sto ke pravam.
    Dr Dimitrov na koja klinika e? (Sega vleguvam vo ovie vodi i doprva ucam se za doktorite)

11. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    630
    Sekoj e so razlicno iskustvo,eve jas sum kaj Tase i imam praveno i so stimulacii i na priroden ciklus,koga pravevme na priroden ciklus mi rece sansite se 50/50 da izvadime da si znaes,jas sum so nisko amh ,a so stimulacii sekogas vadese po 1 j.kletka,tolku i folikuli imav

12. Madam57

Madam57 Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Ako te razbrav dobro, i so stimulacii i so prirodno ivf imase po 1 jajce kletka?

13. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    630
    Iskreno i bas imav stres toj period
    Ne,na priroden nemav,togas doktorot mi rece kakvi se sansite i me prasa dali da pravime punkcija

14. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    5.938
    Димитров не е за ивф според мене, он само за интервенции е експерт.
    Иначе за Ера тестот некој погоре спомна дека не се користел веќе, напротив, на мојата другарка во Прага докторите не сакаа да чујат за трансфер без Ера. Фала богу успешен беше и сега си има бебушка. Може за нејзе како поедини случај било така, но сепак се користи и очигледно има резултати дали ради него или не никогаш нема да знаеме.

На Madam57 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. rrrrrrrrrr

rrrrrrrrrr Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    173
    Девојки здраво. Јас сум на 11 ден од трансфер, симптоми немам никакви, и ми копка неизвесноста.
    Какво е вашето искуство со домашните тестови, дали се веродостојни после трансфер? Не знам дали утре да направам домашен тест, некако се плашам од резултатот. Инаку во вторник треба да испитам бета ама не ми се дочекува.

16. Dreamer.

Dreamer. Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Јас правев ИВФ кај Димитров пред 6 месеци, прв пат и успешно. Презадоволна и од односот и од стручноста, топла препорака.

17. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    1.425
    Dimitrov
    Za Era citav dosta j za plus paketot so Ema i Alisa mislam bea I bas Tase gi nudi I kosta cc 1700 eur paket . Garancija za uspeh ne se, ne se dovolno istestieani I mnogu od doktirite ne gi rabotat. Za Era razgovarav so Petanovski od Remedika I so Dr od Solun. I dvajcata mi go dadoa istiot odgovor deka e nedokazen kako efukasen metod i istocremeno e skap . Vo odnos na transfer posto toa e Erata naj releevantno e ehoto I hormonalniot status za pred transfer, embriologot I Dr koj go pravi transfetot. I sekako da e embrionot genetski zdrav. Porazumno mi e da se nudi PGD na embrioni otkolku Era. Mada vo MK na nasie embriolozi taa doverba ne bi im ja dala za PGD testiranje.

На La-loca му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    1.425

19. Srna-3

Srna-3 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    234
    Ако ти е 5дневен ембрионит, слободно можеш утре и домашен да направиш. Јас со два 5дневни на 10ти ден имав бледа линија.

На Ivana0505, Izzy_0504 и rrrrrrrrrr им се допаѓа ова.
  20. Madam57

Madam57 Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Dali mozi da mi kazis za pgd testot, kako izgleda (kako se pravi) i kade go pravat kaj nas? Ne sum znaela da ima moznost i za vakvo nesto, ama tuka se ke naucam

На Dijana DM му/ѝ се допаѓа ова.