Zdravo devojki me nema odamna utre ke pravam Skreching grebenje na endometrium dali nekoja ima praveno i dali poslem toa bilo uspeshno ifv
Јас поднесов околу 10 декември некаде бев таму ми кажаа на 30 дека е испратен и сеуште го немам добиено од пошта повеќе чекаме а не ми даваат во главната да го подигнам
Фала ти многу на исцрпниот одговор! Јас немам појма од ништо, дали пункција е кога вадат од тебе јајце клетки? Дали задолжително после мораш на боледување (да мируваш) или може работа од дома на пример? повторно тоа би било во некоја блага варијанта на мирување. тие дополнителни методи дали се однесуваат на машки фактор? конкретно MACS, Time-lapse, или Zymot?
Здраво сакам да прашам вака 02.01 имам одобрено ваучер но од таму адресата ми е згрешена проверивме во пошта и ми е пратено во скопје а јас сум од друг град и пишува дека пратката е вратена назад дали нема некој вакво искуство и да си го има земено ваучерот од фондот многи би ми значел секој одговор
Мислам дека и двете методи (Zymot и MACS) ги зголемуваат шансите за подобра селекција на здрави сперматозоиди. Поради висока ДНА фрагментација, нам ни беше препорачана MACS. Исто така, прашав дали има потреба да се вклучи и IMSI, но ми рекоа дека не е потребно.
Мислење за овој резултат или некоја што има слични мутации што треба за остварување на бременост? Мутации има на МТХФР Ц677Т, МТХФР А1298Ц, МТРР А66Г, Фибриноген, ПАИ 5Г/5Г. Предлог за добар трансфузиолог освен Јани, кај него нема термини и дали може со пририотетен?
Најтопла препорака за др. Елена Петковиќ. Ќе те прими и без упат ако и објасниш дека е за ивф. Извонредна докторка. Може и да најдеш слободен термин. Во вторник е во амбуланта.
Вадат јк и после пункција најнормално се функционира (не мора боледување), ама кој како се чувствува така нека прави, боледување подобро после трансфер.
Jas imam praveno i ne bese uspesno . Nema veze deka e kluc za uspeh toa , tuku ete ajde i toa da se naprai pa ako te posreki uspeh super . Ne boli nisto .
Да, пункцијата е кога се вадат јајце клетките, обично под кратка анестезија. Во однос на опоравувањето, тоа зависи од твојата реакција на стимулацијата. Лично, користев слободни денови и од денешна гледна точка повторно би избрала неколку денови слободни, најмногу поради чекањето. Боледување не е задолжително, но може да се земе доколку сметаш дека ти е потребно. (Две недели следува, по пункција или трансфер). По самата пункција, ми беше препорачано само еден ден мирување, и ми нагласија дека е само поради анестезијата. Од следниот ден ми беше кажано дека може да се вратам во секојдневни активности. Ако работиш од дома и се чувствуваш добро, мислам дека е добра опција, но, како што кажав, зависи од тоа како ќе се чувствуваш. Исто така, доколку се прави свеж трансфер, тој обично се изведува три или пет дена по пункцијата. Што се однесува до методите: MACS се користи при машки фактор, и нас ни беше препорачано поради висока ДНК фрагментација. Time-lapse е ембриоскоп кој користи камера за континуирано следење на развојот на ембрионот. Камерата прави фотографии, овозможувајќи на ембриолозите да ги следат сите фази на морфолошкиот развој. Ова овозможува да не се пропуштат промени во развојот на ембрионите. На YouTube каналот "Zdruzenie Do bebe po patot na IVF" има повеќе објаснување за Time-Lapse. 22. Tema na online rabotilnicata: Prednosti na "Time-lapse" tehnologijata vo In vitro laboratorijata
info@fzo.org.mk. Потоа ти одговараат други. Јас контактирам со Несрин. Ова и е маилот: nesrinm@fzo.org.mk.
Јас го правев во Плодност, не се ни мислев за друга болница бидејќи веќе имав позитивно искуство со операција во Плодност (пред операција бев кај повеќе од 5 доктори). Секоја болница има и позитивни и негативни искуства.