Zdravo devojki me nema odamna utre ke pravam Skreching grebenje na endometrium dali nekoja ima praveno i dali poslem toa bilo uspeshno ifv
Јас поднесов околу 10 декември некаде бев таму ми кажаа на 30 дека е испратен и сеуште го немам добиено од пошта повеќе чекаме а не ми даваат во главната да го подигнам
Фала ти многу на исцрпниот одговор! Јас немам појма од ништо, дали пункција е кога вадат од тебе јајце клетки? Дали задолжително после мораш на боледување (да мируваш) или може работа од дома на пример? повторно тоа би било во некоја блага варијанта на мирување. тие дополнителни методи дали се однесуваат на машки фактор? конкретно MACS, Time-lapse, или Zymot?
Здраво сакам да прашам вака 02.01 имам одобрено ваучер но од таму адресата ми е згрешена проверивме во пошта и ми е пратено во скопје а јас сум од друг град и пишува дека пратката е вратена назад дали нема некој вакво искуство и да си го има земено ваучерот од фондот многи би ми значел секој одговор
Мислам дека и двете методи (Zymot и MACS) ги зголемуваат шансите за подобра селекција на здрави сперматозоиди. Поради висока ДНА фрагментација, нам ни беше препорачана MACS. Исто така, прашав дали има потреба да се вклучи и IMSI, но ми рекоа дека не е потребно.
Мислење за овој резултат или некоја што има слични мутации што треба за остварување на бременост? Мутации има на МТХФР Ц677Т, МТХФР А1298Ц, МТРР А66Г, Фибриноген, ПАИ 5Г/5Г. Предлог за добар трансфузиолог освен Јани, кај него нема термини и дали може со пририотетен?
Најтопла препорака за др. Елена Петковиќ. Ќе те прими и без упат ако и објасниш дека е за ивф. Извонредна докторка. Може и да најдеш слободен термин. Во вторник е во амбуланта.