А дали прима ако сме со резултати од испитувања направени таму на трансфузиологија, без никаков упат ? (Небремена)
Каде правеше ивф? Јас два пати бев без анестезија. Искрено повеќе се плашев од анестезија отколку од самиот процес.
Jas koga podnesov dokumenti za prv vaucer za vtoro dete mi baraa so sredena sedimentacija, mi bese malku zgolemena, dostaviv nova i povtorno cekav..samo toa mi pobaraa dopolnitelno i posle mi go odobrija vaucerot....
Bez anestezija? Mene plodnost so anestezija mi pravea punkcija zatoa sto bilo bolno pa redum kaj site zeni taka. I posle mi bese mnogu loso, ama ne znam dali veke od hormonskata terapija so veke mi bese loso i imav maka ili od anestezijata togas, ama cel den ne mozev da stanam od krevet
Мене ме прашаа и реков како мисли докторот. И подобро што беше без анестезија тоа е мое мислење. За 2 боцкања се издржува. Самата анестезија зашеметува и затоа така си се осеќала. Здравје боже за второ дете, прво со првово нека биде како што треба да истерам лесна бременост и пораѓај, ако се пак еден или два фоликула пак би бирала без анестезија
Девојки почнав со микрогинон од понеделникот ама многу на психа ме мава, нервоза депресија. Чаре? Ќе збудалам додека ги допијам
Конечно ги стокмив документите за втор ваучер, ми фалеше уште крвната слика, фатив некој вирус, ама веќе не ми се чека, и денес направив. Еве ги резултативе, што мислите, ќе ме тераат да праќам нова да дополнувам документација или ќе помине?
Би ти рекла да не брзаш денес да носиш документи и да ја повториш анализата за 4-5 дена, да се стабилизираш. Ништо не губиш. Железото ти е ниско, барем да е 10.
@BayernKa не си сама исто и мене. Јас веќе втор месец ги пијам. Мене и на апетитот ми влијаат многу и многу сум заморна, немам енергија. Чаре не знам, јас вежбам, го исполнувам времето гледам максимално да не мислам на глупости и чуда. Направив план на исхрана да не се направам буре и така.
@hannybanny Ивановски ми ги даде да ме заштити пред почеток на инвитро процедурата и да ми регулира циклус, склона сум на појава на цисти.
Поздрав, го прелистував форумов, но никаде не најдов некој да сподели искуство со IVM - матурација на незрели јајце клетки. Јас се спремам за ин витро, ама никако да стасаме до тоа. Амх е ниско, 0,010 но има по некој фоликул. Е сега, некои месеци (ретко) созрева фоликулот како што треба, но често се мали и никако да пораснат. Не ми даваат никаква хормонска терапија освен кломифен 5 дена по пола апче на ден. Сакам да пробам на овој начин, во Ремедика гледам дека имаат опција за созревање на јајце клетките, ама сепак да прашам дали има некој искуство со ова?
Se sto postoi sum probala, pravev i ispituvanja. Koga ostanav bremena se zgilemi mnogu i sega pak mi e nisko. Pijam suplementi ishrana ama pravam pauzi. Naviknat mi e organizmot, pred bremenosta i fizicki bev dosta aktivna so vakvo zelezo.