Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

248 глас(а)
    15,1%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

189 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

56 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

34 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

97 глас(а)
    5,9%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

76 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

108 глас(а)
    6,6%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

104 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

298 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

261 глас(а)
    15,9%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

31 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,4%
  15. ГАК (Сите доктори)

45 глас(а)
    2,7%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    333
    Prviot pat posle 8 dena a vtoriot posle 3

На Anagard36 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. NIKA@

NIKA@ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2020
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    731
    девојки за хормони , трет ден од менс се прават.Прашњето ми е вчера ко да имав добиено ко да немав денес нормално е,од кој ден да сметам за прв ? :^) јас на мисла сум утре да си направам :$ извинете ако прашањето не е за тука ,меѓутоа собирам документи за ивф постапка па затоа реков тука да се обратам

3. Hope IT

Hope IT Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2024
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    288
    Мене ми кажаа дека ако се добие после 16:30, следниот ден се смета како прв ден. За хормоните, најчесто се прават третиот, но ако ги правиш и на вториот, нема проблем, особено ако ти се потребни за ваучерот. (само ќе кажеш дека ти е трета ден)

На Ladyme и NIKA@ им се допаѓа ова.
  4. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    2.608
    Мене др.Трајковски ми рече дека е најдобро да се направат на 3ти ден, меѓутоа исто валидни се резултатите и ако се направат од 3-5ден. Лани кога бев на консултација и кога разговаравме за потребни документи за ивф дури на ливчето ми запиша хормони 3,4 или 5 ден.

На praski4e и NIKA@ им се допаѓа ова.
  5. Prada5

Prada5 Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2022
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    8
    Здраво, се наоѓам во рана бременост и на 21ви ден од ембриотрансферот имав прокрварување. ( Обилно крварење ,проследено со партали)Претходно направив бета тест на 12 ден, кој беше позитивен, а и уринарниот тест беше позитивен. Кога прокрварив, веднаш отидов на преглед и среќа е дека се беше во ред со ембрионот, одговараше на гестациската недела, но ми беше дијагностициран хематом. Сега пијам Дабростон и крварењето се намали. Дали некој имал слично искуство и што може да се очекува понатаму? Се чувствувам вознемирено, иако ми кажаа дека е се е во ред.За една недела сум на контрола.

6. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    2.608
    Одмарање и мирување. Ако можеш земи си слободно од работа. Одење само до вц и лежење. Обично лекарите велат дека е во ред, ама од искуство ти кажувам да се припазиш и ако можеш да одмараш додека не помине ризикот, односно до 12та недела. Немој да креваш ништо, немој да се наведнуваш, и немој по скали да се качуваш и со среќа <3

На Prada5 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. KatysRainbow

KatysRainbow Активен член

Се зачлени на:
    30 септември 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    9
    Јас правев на 4ти ден исто ми беа за во фонд и немаше никаков проблем, само ќе си кажеш дека ти е 4ти ден

8. vamutamu2

vamutamu2 Активен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    16
    Мене докторот ми кажа дека прави ин витро, но јас сеуште не можам да се одлучам да правам на Гак бидејќи не прочитав никакво искуство на форумов за таа институција. А бидејки си ги имам годините не ми се ризикува... Иако докоторот досега на неколку прегледи и консултации кај докторот до сега имам само позитивно искуство.

9. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    854
    Јас прокрварев баш во 4та недела, исто хематом само мирување лежев, до вц, со циклогест два пати по 400мг, магнезиум, но спа за болки, крварев недела и се среди, таман се опуштив во 8ми пак исто и тогаш знаев пак исто беше.. И до 12 та недела се среди све. Покриена бев до клексани ради мутации.. Јани на клиника рече мутациите и предизвикале создавање на толку хематоми. И добро што сум се заштитила. Јас пред да останам бремена испитав мутации. Како и да е мирувај отвори боледување и ќе се среди све додека се ујача плод и исполни матка.

На Prada5 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Zlatnata Sirena

Zlatnata Sirena Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2023
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    45
    Mi tdeba edna informacija posle dobien pozitiven test i prvo eho kaj izbraniot doktor potvrdena e rana bremenost. So doktorot se dogovorivme da se vidime za dve nedeli. Vcera i pisav na sestrata vo sistina da mi zakaze termin kaj doktorot taa me upatuva vo oddelot za trudnici. Prasanjeto mi e dali vo oddelot za trudnici pregledot ke go vrshi ivf doktorot ili drug doktor koj e na toj oddel? Jas sakam da prodolzam so ivf doktorot bidejki toj e involviran vo celiot proces i na celata terapija shto ja primam. Ne bi sakala da go smenam doktorot. Dali nekoj se soocil so vakva situacija ?

11. Надеж♥️

Надеж♥️ Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    347
    Во која болница си? Јас кај Лазаревски и прв преглед и наредните ги имав. Сега не знам до кога ќе сум кај него мислам дека он следи само прв триместар, ама првите прегледи мислам дека треба да се кај ИВФ докторот

12. Zlatnata Sirena

Zlatnata Sirena Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2023
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    45
    Jaj sum kaj Ivanoski i mi imashe na izveshtaj pisano kontrola za 2 nedeli se vide sakus. Sega sestrata me prakja vo oddelot za trudnici. Dali takva e procedurata bidejki na 5ti sprat e za ivf postapka, i dali vo oddelot za trudnici pregledot go vrshi izbraniot ivf doktor? Mene mi nema logika da odam vo oddelot za trudnici koga baram da se vidam so doktorot. Dokolku ima nekoj koj e kaj dr. Ivankski ili bil so uspesna prikazna dali moze da mi kaze kako e procedurata ?

13. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    808
    Допаѓања:
    1.431
    Kaj koj Dr si? Do 3 ti mesec tebe te vodi ivf Dr. I on ti dava terapija. Ako ti se javila sestra od punk moze I ne znaela. Pisi na sestrata na ivf doktorot ako imas tel.

На Zlatnata Sirena му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Veci@123

Veci@123 Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    89
    Ако мислиш на Док Митко Ивановски јас сум негов пациент.Јас сум природна останата бремена не сум со инвитро ама он ме води дека сум со 2 сппнтани предходно и сега се водам ризична бременост.Пиши и на сестра Сашка дека сакаш он да ти ја води бременоста ако сакаш да продолжош кај него.Докторот води бременост и пораѓа.

На Zlatnata Sirena му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.939
    Допаѓања:
    35.017
    И мене Трајковски ми кажа 5-6 ти ден, па тука кога прашав ми се чудеа.

16. Hanicka89

Hanicka89 Активен член

Се зачлени на:
    11 август 2024
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    35
    Jas koga bev kaj nego so rezultati da vidi sto Kako yotalno nezsinteresiran odma odi da ti izvadat cistata zatvorat tubite Ni me vide na eho nisto od rakav taka Kako mu dojde taka si kazuva ne seriozno ,moze I porano bil podobra vo odnos na mn Rab taka kazuvaat Sega mn loso

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.939
    Допаѓања:
    35.017
    И јас немав добро искуство кај него, затоа го сменив.
    Ама не можам да кажам дека не е добар доктор, многу успеале кај него, ама ете јас не кликнав со него.
    Беше незаинтересиран и си излезе.

На Hanicka89 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Hanicka89

Hanicka89 Активен член

Се зачлени на:
    11 август 2024
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    35
    Jas ne Bev ic zadovolna od nego,Ima da sto uspeale kaj nego Sig e dobar Ali mene ne mi ostavil nikakov vpecatok za da prodolzam kaj nego

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Hanicka89

Hanicka89 Активен член

Се зачлени на:
    11 август 2024
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    35

20. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.939
    Допаѓања:
    35.017
    @Hanicka89 Па за мутациите тој си е резултат.
    Ама најдобро е на трансфузиолог, тие се стручни за тоа.

На Hanicka89 му/ѝ се допаѓа ова.