Zdravo zenski edno prasanje koj sto moze da odgovori i ima nervi malce po detalno edna Od moja familija ke pravi embrio transfer so zamrznati embironi sega za nekolku dena no nekako ja kopka zašto se vrakjaat na 21 den od ciklus a ona treba da dobije menzis na 4 februar a na 27 januar ke i bide 21 den od ciklus i vika zarem ne e kasno jas iskreno ne se razbiram okolu transfer kako ide. Vi blagodaram mnogu
Tamn si e. Kolku dneven e embrionot? Pretposravuvam 5 dneven. Najbitna rabotoa vo odreduvanjeto na denot na transfer da e dobar endometriumot I progesteronot. DR. si znae.
Mene cela bremenost,pa i poragaj me vodese Dr Ivanovski.Pisi i na s.Saska deka sakas da prodozis kaj nego.I sekoj sleden pregled ke gi zakazuvas preku nea.
Iskreno ne znam znam deka 3 dena stoele i gi zamrznale posle deka ona imaše nekoj medicinski problemi i morase da gi zamrzne zašto ne i dozvoluvaa da pravi transfer dodeka ne se sredi
Ova nesto prebaruvav i mi iskoci se nadeam ke ti završi rabota da doznaes nesto Намалениот хомоцистеин значи дека концентрацијата на аминокиселината хомоцистеин во крвта е под вообичаените референтни вредности. Хомоцистеинот е супстанција која се создава како дел од нормалниот метаболизам на метионинот, есенцијална аминокиселина. Причини за намален хомоцистеин Ниски нивоа на хомоцистеин се помалку чести и обично не се причина за загриженост. Меѓутоа, тие можат да се должат на: Недостаток на метионин во исхраната (ретко). Генетски фактори кои влијаат на ензимите одговорни за метаболизмот на хомоцистеин. Долготрајно консумирање на суплементи кои содржат фолна киселина, витамин Б6 и Б12, кои го регулираат метаболизмот на хомоцистеин. Дали е опасно? Намалениот хомоцистеин обично не е медицински проблем, бидејќи повисоките нивоа (хиперхомоцистеинемија) се повеќе поврзани со ризик за срцеви и васкуларни болести. Ако е премногу низок, може да биде индикатор за нерамнотежа во внесот на одредени хранливи материи, но тоа ретко има сериозни здравствени последици.
Eve najdov nesto daj bože da ti e od korist Нивото на хомоцистеин може да влијае на плодноста и на бременоста. Хомоцистеин е аминокиселина чија зголемена концентрација (хиперхомоцистеинемија) може да предизвика проблеми со циркулацијата и да влијае на различни процеси во телото, вклучувајќи ја репродуктивната функција. Намален хомоцистеин (хипохомоцистеинемија) ретко се јавува и генерално не е поврзан со стерилитет, но може да биде индикатор за недостаток на специфични витамини или нутриенти, како што се: Фолна киселина (витамин B9) Витамин B12 Витамин B6 Овие витамини се важни за регулирање на хомоцистеинот во крвта и играат клучна улога во правилното функционирање на репродуктивниот систем. Врската помеѓу хомоцистеин и стерилитет: Зголемени нивоа на хомоцистеин можат да ја нарушат имплантацијата на ембрионот и да ја зголемат шансата за рани спонтани абортуси. Здрави нивоа на хомоцистеин се важни за добар квалитет на јајце клетките и сперматозоидите. Ниски нивоа на хомоцистеин може да бидат позитивни, но ако се премногу ниски, треба да се испитаат основните причини. Совет: Ако се обидувате за бременост и се сомневате на проблеми со хомоцистеин, консултирајте се со лекар. Тој може да препорача анализа на крвта и соодветна суплементација (фолна киселина, витамин B12 и B6) ако е потребно.
Denovive bi trebalo trebalo da podnesam konecno za vaucerot.. Bidejki sega posle praznicite pravev krvna slika sekerot malku mi e pokacen 6. Nikogas nad 5 onaka ne mi e bil. Dali bi mi pravele problem za vaucerot? Dali ma nekoj slicno nekoe iskustvo Ili da pravam povtorno nova krvna slika
И на мене после ковидот благо ми се покачи шеќерот - 6 - 6.3 и кога аплицирав за вториот ваучер не ми направија проблем ми одобрија, а и тогаш ми беше малку покачен. Така да мислам дека не би ти правеле проблем.
Utre ke ima komisija… mene mi odobrile za prvo dete a imam podneseno za vtoro i utre ke odam da mi se promeni vaucerot
За ваучер може да не е проблем, но за бременост е проблем. Треба да биде до 5,2. Затоа, пробај да смениш исхрана и повтори ја анализата, за да си мирна.
Здраво девојки деновиве ќе носам докименти за втор ваучер но сакам Скопје директно да ги однесам не во мојот град,првиот пат ги носев позади мајка тереза дали и овој пат исто или не ? некоја од вас дали поднесувала скоро да ми каже каде точно ...фала ви
Јас пред нова година се обидов да ги однесам во Скопје но ме вратија, не примаат документи од други градови. Имаше уште една членка што се обиде и неа ја вратија. Па сега размисли што ќе правиш, со среќа !
A zosto ne primaat sto vi kazaa pricina? Jas prasav pred praznicite pisav na mail od pricina sto ovde procitav deka ne primaat mi odgovorija od pravnata sluzba deka mozam da gi dostavam vo Skopje bez nikakov problem
Јас вчера поднесов документи за ваучер (ФЗО позади мајка Тереза) не сум од Скопје и не ме вратија. Ги земаа документите и не направија никаков проблем. Само не знам зошто жената што работи во архива ме праша зошто немам испитано АМХ и дека ќе ми бараат. Јас колку што знам не бараат АМХ кога поднесуваш прв пат документи...можеби како дополнителна документација може да побараат.