На кој ден од циклус имавте ембриотрансфер, зошто на страната на Плодност прочитав, дека најдобро било на 19ти или 21 ден од циклусот... Кај мене на, 16ти ден направија Ет... Што вели дека биле мали шанси за имплантација
Јас имав на 24 ти ден од циклус.Тоа зависи од кога жената има овулација,некои имаат рано некои доцна овулација,затоа не следат и рачунаат денови за трансфер.
Јас се породив природно, исто така и мои пријателки кои останаа бремени со ИВФ. И јас бев убедена дека ќе морам со царски, но немаше потреба, ни па ИВФ им значеше нешто на Клиника.
Nema shansi embrionite da gi vidiš so golo oko në se plaši ic GO molam boga da ti bide uspeno bog da te usreki i izraduva Amin Amin Amin ❤❤❤❤
Дечки, на кои клиники се прави испитување за тромбофилија и со која шифра? Јас имам упат за Хематологија а мислев дека треба за друга клиника.
Фрлање пари. Искусен доктор преку ехо и хормонски анализи точно знае кога да направи трансфер и тоа е само еден од одговорите за успех. Треба многу коцки да се поклопат за позитивен резултат. Најнапред квалитет на ембрионот, хормонален статус вклучувајки нормални вредности на ТСХ како што бараат гинеколизите , пролактин, .... така да Ера не е клуч на успехот . Само е скапа метода . Многу гинеколози кај нас не ја признаваат. Е сега некои ја помовираат ептен многу заради добри проценти .
На мене ми пишаа за на трансфузиона медицина. Денес правев анализа, немаше гужва сабајле и плаќаш 1250ден. И резултати за две недели кај нив да се подигнат.
Јас имав трансфер на 15ти ден од циклус, успешен трансфер и успешна бременост. Секогаш имам по рана овулација, околу 10 ден, така да немаше шанси ама баш никакви да имам трансфер на 19ти или 21ви ден. Според мене не треба ич да се замараш со тоа.
Здраво, јас ја набавив од Бугарија, околу 11€ , DHEA 50mg x60 tab. Докторот што ми ја препиша ми нагласи да биде микронизиран облик, не обичен.