Здраво, се спремам да отпочнам ивф постапка со донирана сперма, на клиника. Дали некоја од вас има правено ивф на клиника, имам две три прашања?
Немам правено но почнав со собирање на документи. Колку кошта процесот со донирана сперма на Гак? На други места кај што прашав е 2000 евра за спермата преку странска банка а остатокот со ваучер го покрива Фзо.
Може ли да споделиш во која болница и кај кој доктор успејавте со толку низок АМХ да извадете 13 јк, и со каков протокол долк или краток? Фала ви
Немаат, ќе треба да си купам сама и таму да правам ИВФ. Прашањето ми е, дали на клиника прават криопрезервација на ембриони и колку чини. Друго прашање ми е, дали на клиника или во Чаир има 4Д ехо?
Здраво, Во шеста недела од бременоста сум, при прв ултразвук срцевата акција беше 80 отчукувања во минута. Пред една недела имав крварење поради хематом, кој се наоѓаше над самиот ембрион. Докторот на ултразвукот забележа дека ембрионот не се гледаше јасно поради тоа што беше облеан со крв (хиперехогени сенки интраамнионално). Многу сум загрижена и ве молам доколку некој имал слично искуство да сподели како се развивала ситуацијата. Ви благодарам однапред.
Се што е под вредност 1ng е ниско,тоа и докторите го нагласуваат. Инаку и јас сум со 0.98 ,успеа само две јк да извади
А и плус е многу поскапо преку FedEx.... Последната моја нарачка преку FedEx наплаќаше околу 40 долари а преку Local post ми наплати 5 евра , огромна разлика
Ниско е да, ама и не е прелошо. Има уште простор за борба со свои јајце клетки. Со 0,5 кај мене, 3 ј.к. извадија.
Кај мене со 0.7, 4ј.к а после ивф амх 'порасна' на 1.1 на исто место испитан, така што не знам која вредност е реална, но пак е ниско. Сега следно ќе бираме циклус со добар број антрални од старт, бидејќи кај нас со ниско амх, бројот на антрални варира од месец во месец.
Прада заштитена си со терапија? Прогестерон, магнезиум, клексани нешто? Јас имав крварење во 4та недела, слушнавме срцебиење негде кај 6та ама од старт почнав терапија и се исчисти хематомот и мн мирување.
Ги примам уште од ембриотрансферот Естрофем 3×2 ,Прогестерон ,Аспирин, Клексани. Кога прокрварев ми ги додадоа + Дабростон. Само се исплашив дека не се гледаше ембрионот на ехо а срцевата акција беше 80.
И кај мене беше све матно првиот пат, се исчисти јад дека идев на 3-4 дена се среди не се секирај мисли позитивно битно си заштитена.
Прават 4Д и на клиника и во Чаир, со упат од матичен гинеколог. Јас имам правено и на двете места. Последно што слушнав е дека на клиника имало и за замрзнување на ембриони сега, ама не знам колку чини.