Девојки дали сте примале Мериоферт мускулно? Дали мускулно сами се боцкате или мора медицинско лице да те боцне?
Мене дома мм ме боцкаше.Раставараш прашокот со водичка и потоа со мала игличка боцкаше.Ако треба нешто пиши ми лп
И нас не вратија за уште една инсеминација и ние сме со машки фактор, ама Трајковски им напиша извештај, него го поднесов и еве ни одобрија, пред два дена го добивме ваучерот. За хсг ја бараат оригинал рентген снимката плус листот извештај. Јас пошо правев хистероскопија им доставив оригинал извештај од хсг+извештај за хистероскопија.
Отидов сабајлево од 8 часот започнуваат со боцкање, за кортизол боцкаат од 8:30... битно завршив работа. Благодарам до сите што ми одговорија.
Упс моја грешка,не прочитав дека е прашуваш за мускулно.Ние цело време во стомак ги боцкавме,со мм.Препрашај уште еднаш да не треба во стомак.
Мериоферт се боцка во стомак, два прста над, под, околу стомакот, и не е болно. Може да најдеш некој дома што може да го меша лекот и да боцка.
Da, na prethodnata postapka taka go primav vo stomak i sama si se bockav, no sega mi dadoa da se bockam muskulno so Meriofert. Bidejki kje go primam posle 19h, kje odam vo najbliskata poliklinika vo dezurna sluzba, pa se nadevam deka tamu kje me bocnat. Malku mi e strav da se bockam vo domasni uslovi vo muskul.
Така е, можеш да одиш во итна или ако имаш некое блиско медицинско лице па да те боцка секој ден, како што направив јас. Никако сами на своја рака.
Здраво, Пишав и во групата подршка за тие што сакат да забременат и тука да се обратам гинекологот ме упати на испитувања хормонален статус тиреодин статус, АМХ 39 години сум и спермограм за сопругот, и во ист момент ми даде апчиња Genante di Vita да пијам плус метилирана фолна од 400 mg (а во истите читам дека има фолна) не ми се познати апчињата дали да почнам да ги пијам или да почекам резултати од споменатите испитувања Однапред ви благодарам
Genante di vita se vitamini, nema da ti vlijaat ni na amh ni na hormonite,jas gi piev ama kratok period kako anti ohsidansi mi gi dade,a toa sto imat folna da ne te zagrizuva isto i taa ne vlijae na hormonite i amh
Zdravo devojki, sakam da napravam zamrznuvanje na jajce kletki, kade bi mi preporacale, imam skoro 42 godini i FSH mi e pokacen . Kade ste imale dobro iskustvo?
Како ќе им текне така бараат, јас само извештајот од хсг го доставив, снимката не ми ја побараа, читав и пред тоа членки дека им ја барале и снимката.
Здраво, Генанте ти се витамини, јас ги пијам од пролет двапати на ден по една таблета, така што нема никаква штета. Да не набројувам со колку други витамини ги земам (вклучително и дополнително Метил фолат 1000), а кога и да прашам дали да ги продолжам сите, секогаш добивам ист одговор – тоа се само витамини, продолжи ги. Мислам дека е добро што ти препорачале да ги провериш хормоните, заедно со АМХ. За сопругот, најдобро би било како прв чекор да направи спермограм заедно со спермокултура. Дополнително, според мое мислење, можете да разговарате со докторот за ХСГ (проверка на проодноста на тубите).