Јас правев ивф кај Митко Ивановски во Систина и сум презадоволна, докторот беше многу емпатичен, стручен, трпелив, достапен во секое време. Имав успешно ивф од прва и близначиња. Ако се одлучам за трето, без размислување би отишла кај него
Имав ваучер од фондот, доплатив само за инекциите за стимулација, ги потрошив тие што ми следуваа од фонд, платив околу 200 еур. Друго немам ништо платено дополнително, исклучок терапијата после трансфер и интралипидна инфузија два пати бидејќи сум со хашимото.
Dali upatot sto gi izdava maticniot za kaj izbraniot ivf doktor ima vaznost pr. 24h ili ne...? Primer da zemam utre od maticen a da odam da odnesam kaj ivf doktorot, sledna nedela, moze li?
На консултацијата кога добив ваучер, бев без упат. Ми објаснија дека ако очекувам менструација за време на викенд (недела), матичната треба да ми издаде упат за петок, бидејќи матичните не работат за време на викенд. Ако не се добиело менструација тогаш, треба да се поништи упатот и да се побара нов.
Супер....те молам пиши ми го бројот на кој им ѕвоните каде би мозела да прашам.....и јас поднесов на 21.01.2025. Фала многу
Здраво, дали некој зима микронизирана DHEA и каде може да се најде? Ми треба а не можам да најдам никаде
Ke si zemes upat bez dadum i ke ti vazi podolgo jas mojot go zemav ponedelnik a bev na pregled duri slednata sreda a upatot si vazese
Јас само од iHerb си нарачувам. Од 180 таблети за 1100 денари последен пат ја земав а овде кај нас многу поскапо е околу 2900 . Еднаш беше на акција за 900 денара ја земав.
Zdravo devojki da ve prasam za podnesuvanje na dokumenti za vaucer dali go prifakaat spermogram od genea vtor tamu napravivme tie sto imate podneseno dali vi go priznavale
Повторно јас со прашање можеби глупаво но не го прашав докторот ми беше малку незгодоно Дали може да имаме односи со сопругот мислам дали може да спиеме слободно заради тоа што веќе започнавме инвитро процедура моментално пијам само таблети
Битни се тие работи, најдобро да го прашаш докторот. Зависи во кој дел од процесот си. Не знам колку се релевантни од форум такви работи. Индивидуално е. Нема незгодно тоа се природни работи.
Jas vakvo nesto najdov no sepak prasaj go doktorot uste ednas jas lično bi te sovetuvala izdrži radi infekci i slično. Во ин витро (IVF) процесот, препораките за интимни односи зависат од фазата на третманот и индивидуалната состојба на жената. Еве подетален преглед: 1. Пред стимулација на јајниците Вообичаено, нема ограничувања за сексуални односи пред да започнеш со хормонска стимулација. 2. За време на хормонската стимулација Лекарите често препорачуваат да се избегнуваат односи, особено по неколку дена од стимулацијата, бидејќи јајниците стануваат зголемени и почувствителни, што може да предизвика болка или дури и компликации (како оваријален хиперстимулациски синдром – OHSS). 3. По пункцијата на јајцата (фоликулите) Вообичаено, се советува воздржување од односи најмалку неколку дена по пункцијата. Причината е тоа што јајниците сè уште се зголемени и има мал ризик од болка, иритација или инфекција.
Биотика Неготино или од iHerb поефтини се. @malecko87 прифаќаат од Генеа. @Vodolija89❣️ најдобро да си го прашаш докторот за тоа, нема што незгодно да ти биде, јас си прашувам.