Kaj ordinacija Tolovski kaj dr.Koromanova...sakav da pravam za 8dena bidejki denes mi dojde ama neznam dali ke se sredi toa za 8 dena ili da odlozam za drugiot mesec..
20/40taka mi kaza sestrata ona mi gi zema rezultatite i mi kaza utre da odam da razgovaram so doktorot..
Jas imav 18 sedimentacija, no gi zamoliv vo laboratorija i mi pisaa 10. Moses li da najdes nekoj za takva usluga? Sepak mene ne mi pobaraa na privatno toa mislam go baraat ako si na drzavno. Gluposti zivi nekoj cel zivot ima tolkava pa sto da pravi. Za da se posomnevas deka nesto loso se slucuva vo organizmot sedimentacijata treba da e znacitelno povisoka od 10. Pak ke te prasam sigurno li ke ti baraat?
Нека каже некој со такво искуство, јас лично не сум го дала извештајот од хсг то, само со 4Д сум поминувала но во фонд водат евиденција ќе видат дека во догледно време имаш дадено хсг и нема да ти побараат ново, а копијата од Систина со печат од фонд можеш да ја земеш ако случајно ти треба, ќе им ја ископираш за нив Ај ти таму гали мешкото, не се замарај со овие работи
@spirkovski жал ми е. собирај сила мила. релаксирај се период. според НОВ ПРАВИЛНИК ЗА БПО "Периодот помеѓу два неуспешни обиди за оплодување не треба да биде пократок од шест месеци од последната извршена постапка за БПО" ама можно е да најдеш и некој друг документ. Гледам на овој пишува три инсеминации, а на Обрзецот за Инвиро пишува 4 инсеминации. малку се збркани.... ама секако освен ХСГ, лапараскопија, хистероскопија, 4 DV ултра звук на кавум утери, Ехографски преглед со морфологија на матка и јајници се друго треба да биде 6 месеци. Значи се треба од ново.
Извини леле извини.. Стиснав на тоа цитат и тебе сум те цитирала. Но ете сакав на другата членка да и кажам.
od sistina cisto sumjam deka ke se javat da mi gi vratat parite, sega da probam vo socijalno.fala na info
Баш сега отворив на страната на фзом, вели вака.. 1. Медицинска документација дека се извршени една или повеќе од следниве методи хсг, хистеро, лапаро, ехографско испитување не е доказна метода освен 4Д на кавум утери (не се временски ограничени)... нема логика хсг, лапаро, хистеро да бараат не постаро од 6месеци, за 4Д верувам и знам ново сакаат, но за останатово......
Mene ne mi e jasno,zosto za vtoro baraat se po red.Pa neli imalo prv obid,znaci tie go dale vaucerot na baza na dokumenti koi im se dostaveni,i sto sega,povtorno hsg,laparo itn.Za naodite razbiram,za pap,za mikrobioloski,ama ova ne mi e jasno,da ne treba i 4 inseminacii
Jas pravev kaj To;ovski, isto Kokoromanova mi napravi so sed 20, i kazav deka mene recisi sekogas mi e 20 i bez prob mi napravi