Здраво феминки. Вечер ја ставам стоп инекцијата, понеделник сум на пункција. А по неколку дена и на ембриотрансфер . Прашањето ми е дали нешто се плаќа со ваучер сум од фонд.
Ако може некој да ми сподели искуство со инвитро на приватно во Плодност? Колку чини со инекции и со сите трошоци вкупно отприлика? Благодарам
Ќе платиш на крај, ако си боцкала терапија повеќе од предвидената или терапија што не е вклучена во ваучерот (најчесто цетротиде инекции), во NewBorn ја наплаќаат и стоп инекцијата. Пункција, ембриотрансфер, ехо прегледи, проверка на хормони, инекции за стимулација, те следува со ваучерот, побарај низ темава имаме споделувано точно што се покрива ваучерот. Ако имаш ембриони за замрзнување се плаќа замрзнувањето. Со среќа!
Uff tocnata suma nikoj ne moze da ti ja kaze za toa sto zavisi so sto ke te stimuliraat,koj paket na transfer ke go izberes
да, јасно ми е тоа. затоа кажав отприлика, ако некој има искуство да сподели па секако ќе си споредам според различни искуства
Jas pravev 2 pati tamu i dva pati razlicno plativ,prviot pat nemase 3000 evra i koristev time labs,vtoriot pat isto okolu 3000 evra moze i malku poveke bez time labs,so kratok protokol i bez patni trosoci
Mi kazaa sto treba da pravam i mi kazaa i vaginaleta da stavam pred transverot jas ne se sekjavam prviot pat kako bese se mislam deka ne stavav i sega mi rekoja da stavam za toa prasav ovde
Da . Ama se e relativno. Ako si so vreme feksibilna I ako odis na privatno topla preporaka da si napravis konsultacija vo solun vo klinikite. Fivi, new life, embrio klinik.
ти благодарам, уште ми е се ново па е добра опција да почнам да читам и за таму. дали знаеш како се движат таму цените за инвитро?
Зависи со што си се боцкала и што покрива Фондот, јас се боцкав со мериоферт (36, тогаш фондот покриваше 30, доплатив 6 и 4 цетротид кои не ги покрива фондот).
Zakazi so on line konsultacija treba se besplatni I ke dobies info I za toa. Ne e poskapo od ovde. Moze da e isto pa I poeftino. Proveri si.
Јас кога правев во Плодност се сеќавам ме кошташе околку 5000 еур, за целиот процес вклучувајќи пункција, трансфер, методата магнетно сортирање плус вклучена и целата терапија за стимулации и после трансфер.