Zdravo devojki edno prasanje lani letoto pravev ivf i bese neuspesno i pauziravme za da podneseme za nov vaucer. Od posle letoto ciklusot mi bese redoven den dva porano megutoa ovoj mesec ciklusot mi pocna mnogu porano na 24 den i utre mi e trt den i ke odam da se bockam za hormoni za vaucer dali si pravam bezpotreben pritisok deka nesto ne e vo red ?
Vo april mesec bev na privatno so dolg protokol.mene me kostase 5500 evra.vo tie pari bese stimulacijata spermogramot so dna fregmentacija,punkcija,transfer i terapijata posle punkcija i transfer.patnite troskovi mi bea plus.
Да се опушти и да не ги мислиш. Ако случајно не се добри ќе направиш пак следен месец. Можеби си под стрес дека почнувач повторно па затоа ти дошло порано. Не се сеќирај
Zdravo devojki dali nekoj od vas znae da mi kaze kako ode postapkata so vrakanje na zamrznat embrion,imam veke 2 decinja pa sakam i 3 embrion da go vratime
Приватно,бидејќи јас веќе имам успешна бременост замрзнавме едно ембрионче пред 2 ипол год сеа сакаме и тоа да го вратиме
Jas od fond primav 2 dozi buserelin, posle fostimon i tiptofem. Dosega plativ samo tiptofem zs biserelinot mi zavrsi i morav da kupam. Ova mi e vtoro ivf, prvoto bese neuspesno ama se custuvam voznemireno, vozbena kako prv pat.
Kade moze da se napravi spermokultura i da ne e skapo? I za stop inekcija ( za Skopje) kade vi pustaat? Na Gak odite ili?
Долгиот протокол започнува на 21 ден од циклус и тогаш се почнува со терапија се додека не добиеш крварње,откако ќе добиеш се почнува со друга терапија за растење и стимулација на фоликули.Краткиот започнува на 3ден од крварење,и нормално трае пократко.Докоторт ќе одреди според твојата ситуација што е подобро
Од кога е ова? Ние имаме искористено еден ваучер за трансфер со свежи. Ако искористиме сега ваучер за криотрансфер ќе ни останат ли тие два за со свежи?
Se izvinuvam sto upagjam vo razgovor, posle kolku dena od fet I primeno1/4 Ovitrelle na den na transfer Mozi da se pravi test ?