Спермокултура на клиника ќе ви даде упат матичниот лекар на сопругот. Нема термин само се оди и се остава примерок од дома. Околку 150 или 200 денари беше. Стоп инфекцијата си ја боцкаш сама најчесто кажуваат во 9 или 10 навечер да се боцнеш. Ако ептен не можеш сама да се боцнеш тогаш да одиш на дежурен некаде да замолиш за услуга да те боцнат.
Вкупно ти следуваат 3 дали ке аплицираш за цела постапка и ке тераш се од ново или ке аплицираш за со замрзнати твое е да одлучиш а бројката за ваучери е иста 3 за прво дете 3 за второ 3 за трето и тн
Auuu za stop inekcija mi e strav iskreno Za prvoto ivf za prvoto dete odev da me bocnat, mislev ke promasam Ti sama se bocna?
Најчесто кога се оди на природен циклус и следите овулација, да ја темпира овулацијата и да брои од ден на овулација за точно да го направи трансферот колку што се стари ембрионите. Друг случај, некои доктори даваат стоп инекција на денот на трансфер како hcg поддршка за поголеми шанси за успех.
Стоп инекцијата нели е муслулна или грешам јас само подкожните сама ги боцкам ама некако овој пат многу ме боли првиот ништо не осеќав сега некако многу болка кај сите или е така или само кај мене
Само 1/4 Ovitrelle прими? Цела е 10000 единици а си вбризгала да речеме 2500? Јас со примена цела инекција тестирав за да видам баш кога ќе се изгуби, имав бледа линија на 5ти, 7ми и 8ми ден и ништо видливо на 10ти ден од апликација.
Muskulna e. Taka barem pamtam. Site inekcii vo proces pa i prolutexi i kleksani bockav sama, ama choriimon mislam bese taa stop inekcija, ne ja bocnav sama, pozadi nad zadnik me bocnaa prviot pat
Спермокултура мм правеше на Хистологија со упат од матичен, стоп инекцијата ми ја стави маж ми дека требаше да се боцнам подоцна и немаше кој да ме боцне па мораше тој.
Taka pisivase na Izvestajot 1/4 deka e dadena,na den na transfer primiv. Deneska e 5ti den (go smetam I denot na transfer) i neznam sto mi tekna da napravam test :/izleze bleda linija,sega neznam Dali e od Ovitreleto ili bremenost
Ako embrionceto tie e zamrznato vo newborn 48.000 Kosta transferot a sega ima I 20% popust do krajot na ovoj mesec za embrio transfet pa skoro sekade se dvizat gore dole so cenite tuka nekade se samo stimulacija plus si plakas
@Anyshka Sega i dvete me staivte u misla. Ke ja prasam Saska utree Mene za prethodnoto ivf me bocna sestra u 22.30h pamtam inekcija chorimon mislam bese, muskulno mi rece mora, uspesno bese ivf... A prethodno za inseminacija imav druga, mislam ovitrele beese, ko penkalo edna taa u stomak ja bocnav sama Sepak fala na dvete Ako e u stomak i sama ke se bocnam da ne setam po kliniki
Штом има поделени мислења сигурно може и муслулно и поткожмо јас знам дека мускулно ја примив и ми беше напоменето дека мора мускулно еве некој и поткожно примиле
Треба барем 10 дена од примање на инекцијата да се прави тест, тоа е хцг инекција и покажува ‘позитивен’ тест. Подобро почекај барем 10ти ден по трансфер, а најдобро 12-14. И денот на трансфер не се рачуна, од нареден ден се брои, значи 4ти ден ти било. Со среќа