Доколку била некоја друга можно е , но за овитрале се боцка само во стомак, ја ставава и за инсеминации и за ивф
Девојки здраво, дали постои шанса ако се прави трансфер во сабота да се отвори боледување во петок како прв ден?
Devojki dali ste koristele tableti Amoxicilin (ospamox) za urinarna infekcija (streptokoka) vo rana POCETNA bremenost. Dadeni se po preporaka na ginekolog, a citav dosta istrazuvanja kade sto celay deka antibioticite moze da dovedat do epilepsija podocna kaj deteto ili nedaj boze cerebralna paraliza toa bese konkretno za Erythromicin. Ama sepak antibiotik e vo sekoj slucaj. Ve molam za mislenje i vase iskustvo. Treba 7 denada gi pijam
Јас мислам дека ти го отворат понеделник а ако работиш саботи можени може прашај го матичниот гинеколог најдобро ке ти каже
Прашав, вика од датум на трансфер а претходниот матичен отвараше без проблем бидејќи според него е веќе започната процедура
Антибиотик со широк спектар е имаш проблем и треба да се реши, испи го ништо нема да му биде на плодот. Земи пробиотик буларди 2часа после антибиотикот да немаш проблем со столицата.
Здраво сакам да почнам со ваучер сум инвитро кај трајковски во њу борн, некаде прочитав не е вклучена стоп инекција во таа клинина дали има различни работи кој се вклучени во оваа клиника или истите важат за сите клиники
Најдобро ти е да отвориш на интернет на фонд за здравство ти пишува што се точно покрива ваучерот, кои инекции и колку од нив. Ова инекција е дел од постапката не би требало да се наплаќа
Мислам дека веќе не може да се менува датумот мора од тој дадум јас денес имав трансвер сакав од утре да ми биде отворено ми рекоа дека не може мора од датумот што стои на извештајот
Лактогин е за вагинална флора ти треба нешто да заштитиш гастроинтестинална флора. Види консулитај се со докторот , флориотик или буларди може да се користи во бременост, лактобацилус го избегнуваат.
Offf lele, nisto ke pratam da mi kupat, pa ginekolog vika bilo koj probiotic... A dali smee pastilki Pro life
Здраво здраво, дали некоја има скоро правено ЕРА, ЕММА, АЛИСЕ и каде? И дали некоја има правено испитувања за активност на NK cells и ембриотоксини? Би ми помогнало да знам дали кај нас во МК ги прават овие испитувања и цена.