Скаде ги прават . Незнам од каде ти е препоракат но тие се само скапи тестови кои немаат покажано добри резултати . Биопсија од ендометриум можеш да направиш во Ремедика кај Петановски. Јас таму правев. околу 20000 ден. и во извештајот имаше и % на Нк клетки . (Ембриотоксини незнам што е и каде се испитува) Баш го прашував за овие тестови и беше реален дека одамна ги имат користено но не јавиле добар резултат. За успех се потребни повеќе коцки да се поклопат. Во Грција др. истото го кажа. Кој ти ги препорача на тебе? Иначе и Гиникалис исто го прават во договор со болницата https://ginekaliks.mk/brands/era-test/
Мене ми се од Имунолог и ИВФ специјалист. Поради 4 неуспешни ивф препорачани ми се сите овие да ги направам и плус биопсија на ендометриум, колку што знам тоа е различно од ЕРА, ЕММА и АЛИСЕ
Имам одено кај Горјан мислам се викаше др доцент ако не е , на имунологија за повеќе испитувања поради немање инф успех. Се ми беше како треба. Не ми дадоа таква сугестија. Биопсија од ендометриум направив на своја иницјатива и беше ок , и Петановски ми го кажа ова за овие тестови а исто и др во Солун. Не ги направив но за среќа конечно видов позитивен тест. Што значи не бил таму одговорот на прблемот. Освен Таше друг ми ги нема предложено овие тестови. Сепак одлуката си е твоја. На крај на денот целта е да успееме.
Zenski mi treba vasa pomos dali ima nekoj iskustvo so transfer so zamrznati na dolg protokol jas pocnav so triptofem no eve 5 den kako mi docnii do sega nikogas ne mi docnelo pa si mislam da ne napraviv nekoe poremetuvanje ili normaln nus pojava e Ve molam za odgovor i ako mozs nskoj da spodeli iskustvk Od srce blagodaram
Nemas nikakva belja napraveno od tvoja strana triptofem se primaat pred menzis i toj den sto ke dobijes odma treba da se javiš kaj doktorkata da i kazes deka si dobila ili javi i se prasaj ja zašto ti kasni
Држам среќа со бластоцита и морула и 1/4 овитрел, да е бременост во прашање, а не дејство од инекцијата. Сепак рано е за заклучоци, секој организам е различен.
Здраво феминки, дали некој има замрзнато јајце клетки во Систина и која е цената. Вчера на пункција ми извадија 17 го прашав докторот за замрзнување ама тој ми рече да видиме колку ќе се оплодат, квалитет и не ми одговори за цена. Би сакала да знам да сум спремна во случај за замрзнување.
Здраво, Одлична бројка на јајце-клетки! Денес веќе треба да ти кажат колку од јајце-клетките се со добар квалитет за обработка и колку се оплодиле. Потоа ќе го следат развојот на ембриончињата, најчесто до фаза на бластоциста. Дефинитивно замрзни, без двоумење.. Што се однесува до цената, последно што имам прочитано овде е дека во Систина замрзнувањето чини над 50000 денари, но најдобро е да се јавиш директно на шалтер и ќе ти кажат точно... Со среќа!
Jas vcera plativ za cuvanje 21000 a za zamrznuvanje se mislam deka bese okolu 47 48 iljadi ne me drzi tocno za zvor ama najyocno mozes da doznaea ako zvones i prasas vo sistina ovaa cena bese pred 3 god sega e poskapo zamrznuvanjeto
Јас замрзнав во Август 3 ембриони, платив 53 500 денари. Може да се јавите на пулт ќе ви кажат цена, обично докторите не знаат точна цена и затоа не ти кажале ништо.
По се изгледа и моето патешествие до бебе ќе биде по потешкиот пат. Имам ендометриоза stage 3. Пробуваме 6 месеци, неуспешно. На клиника специјалистот ми рече ако за пола година нема резултат, да се почне со постапка порано за да не губиме време, јас сум 30 години. Веројатно од адхезиите на ендометриозата ми се опфатени и сите околни органи покрај јајниците и ја попречуваат функцијата. Ништо незнам, од каде да почнам, што како... Првин треба да одлучам кај кој доктор ќе водам постапка, па тој ќе ме упатува така? Воедно, дали има шанси да добијам ваучер, како се добива? Ако имате некој совет, насока ве молам пишете ми. Приватниве доктори, еден куп испитувања ќе бараат да се прават а не сум банкомат. Дали некоја со оваа дијагноза има успешна приказна, и кој од докторите е стручен за еднометриоза и бременост.
Strucnjak za endometrioza Gligor Dimitrov od Sistina . Plus i konsultacija za invitro kaj nego i mislam deka ke dobies nasoki. Za site ispituvanja za vaucer ke si napravis drzavno i ke si podneses za vaucer ti sleduvaat 3 sekako. Ima uspesni prikazi i so endometrioza , plus si mlada ima vreme ke uspees sigurno. Jas imam endometrioza no pokasno se omaziv na 38 i iskoci smeta taa da i plus godinite site me otekoa so toj moabet.Ja odstraniv endometriozata , imam uste 2 sansi za transfer so moi j.k. , 43 god i uste nemam uspeh. No se nadevam deka nesto ke bide sega otkoga ja odstranivme endo
Правев лапароскопија пред година две години, и пак ми се врати дури поагресивно. Сега имам и болки, отоци, цел абдомен знае да ми отече како да сум трудна. Друг начин нема како да се види колку зафатила болеста и освен лапароскопски, а ич не ми се иде пак на операција, првин би сакала да пробам дали можам да останам трудна вака. Сакам да проверам проодност на калали, тоа на своја рака си закажувам кај толовски или мора преку матичната
Srcki iskreno toa hsg ne dava pravilni informaciii sto ti pisuvase togas vo laparaskopija koj ti ja pravese znam i ja 2 pati imam pravenooo znam kako e.... no nekako toa e mn korisen metod posebno za takvi slucaevi
Јас правев кај Зоран Илиевски лапароскопија и хистероскопија и супер поминав, претходно читав и за по приватниве клиники ама реално нема потреба од толку пари за интервенција од 15 мин