Скаде ги прават . Незнам од каде ти е препоракат но тие се само скапи тестови кои немаат покажано добри резултати . Биопсија од ендометриум можеш да направиш во Ремедика кај Петановски. Јас таму правев. околу 20000 ден. и во извештајот имаше и % на Нк клетки . (Ембриотоксини незнам што е и каде се испитува) Баш го прашував за овие тестови и беше реален дека одамна ги имат користено но не јавиле добар резултат. За успех се потребни повеќе коцки да се поклопат. Во Грција др. истото го кажа. Кој ти ги препорача на тебе? Иначе и Гиникалис исто го прават во договор со болницата https://ginekaliks.mk/brands/era-test/
Мене ми се од Имунолог и ИВФ специјалист. Поради 4 неуспешни ивф препорачани ми се сите овие да ги направам и плус биопсија на ендометриум, колку што знам тоа е различно од ЕРА, ЕММА и АЛИСЕ
Имам одено кај Горјан мислам се викаше др доцент ако не е , на имунологија за повеќе испитувања поради немање инф успех. Се ми беше како треба. Не ми дадоа таква сугестија. Биопсија од ендометриум направив на своја иницјатива и беше ок , и Петановски ми го кажа ова за овие тестови а исто и др во Солун. Не ги направив но за среќа конечно видов позитивен тест. Што значи не бил таму одговорот на прблемот. Освен Таше друг ми ги нема предложено овие тестови. Сепак одлуката си е твоја. На крај на денот целта е да успееме.
Zenski mi treba vasa pomos dali ima nekoj iskustvo so transfer so zamrznati na dolg protokol jas pocnav so triptofem no eve 5 den kako mi docnii do sega nikogas ne mi docnelo pa si mislam da ne napraviv nekoe poremetuvanje ili normaln nus pojava e Ve molam za odgovor i ako mozs nskoj da spodeli iskustvk Od srce blagodaram
Nemas nikakva belja napraveno od tvoja strana triptofem se primaat pred menzis i toj den sto ke dobijes odma treba da se javiš kaj doktorkata da i kazes deka si dobila ili javi i se prasaj ja zašto ti kasni
Држам среќа со бластоцита и морула и 1/4 овитрел, да е бременост во прашање, а не дејство од инекцијата. Сепак рано е за заклучоци, секој организам е различен.