Тешко е знам и те разбирам.Секој што поминал низ ова знае тие денови колку се долгиИзмешани чуства,некогаш ти доаѓа сите тестови можни да ги купиш и ги направиш.
Доклку си од Битола или во близина, имаш во Прилеп медика 95, и Св Лука уролог Прилеп. Поефтино е од Плодност
Da ve prasam sto vo slucaj koga si so vaucer i e napravena i punkcija i ima super embrioni no transferot treba da se odlozi za sleden mesec od x pricini... Dali toa sto mesec dena ke bidat embrionite zamrznati se naplaka i kolku?
Да, замрзнувањето на ембрионите се наплаќа. Во Плодност чини околу 500 евра, а во Систина околу 50000–60000 ден. Цената важи за една година, а потоа се доплаќа за чување за секоја наредна година (колку што читав околу 10000 ден). Со ваучерот е вклучен трансфер, но не сум сигурна дали тоа важи и за крио-трансфер. Доколку некоја од вас има скорешно искуство, би ми значело да слушнам искуство.
После 8години талкања и испитувања направивме ин витро во Ремедика кај Др.Петановски и успешно сега до нас го имаме нашето бебенце кое 1месец ни го разубавува животот. Не се откажувајте ви посакувам многу среќа и успех на сите
Znam deka sum dosadna so istovo prasanje , ama nisto ne osekam posle transferov , pocnuva da me faka strav . Na 4.2 bese . Prvite 4 dena skroz doma si bev samo do wc , do kujna taka . Potoa si pocnav prosetki i na rabota ama so namaleno tempo polabavo se. ke si puknam znaci
Pa ti mozez veke test da napravis 13 dena ima pominato ne baraj simptomi zatoa sto site sme razlicni ajde misli pozitivno i stiakame palci za pozitiven test
Nasloni se na boga on znae sto e dobro hajr za tebe sve e vo negovi Race on pravi sto saka i kako saka.
Да ве прашам. Ендокринологот не сака да ми даде лек за тироидтата, а тсх ми е 2,7, а ми бил и над 4,5 неколку пати. Дали имате да предложите ендокринолог кој би ми препишал терапија со оваа вредност на тсх? Да, е во нормала, ама е висока за планирање бременост.
И јас мислам дека 2.7 е во нормала и не ти треба терапија. Ако почнеш еднаш и треба веќе цел живот да користиш.
Здраво. Јас бев на ехо за тироидната зашто имав ниски вредности на anti tpo и anti thyroglobulin и се беше во ред, но ми рекоа дека високо ми е тсх 3.04, требало да биде 2 за планирање бременост.
Па можеби тој што ќе ја води инвитро постапката. И да ги види докторот ќе знае дали треба и што треба.