Zdravo devojki dobiv vaucer i treba da pocnam so ivf postapkata ,bi trebalo da dobijam utre ili v nedela taka da nedela ili v ponedelnik bi mi bilo vtor den ,sakav da prasam pred da odam maticnata treba da im izvaj upat mora tocno so denot ili ne ako ima iskustvo nekoja bi mi znacelo da mi kazi
Jas sega koga zemav upat bese bez data ne mora tocna data ako go imas vaucerot kaj tebe mozes uste denes da zemes upat
Баш да видиме "Наместо да се бара рефундација „клексан“ ќе може да се подигне со рецепт во аптеките" https://mms.mk/389089/?fbclid=IwZXh...RNC9khciF82RotSilk_aem_NdVxJpLDBG_DAwF29YBNow
Zdravo na site, Edno prasanje za tie sto imaat iskustvo so naracuvanje na Donorski Materijal za IVF (Sperm Bank), koi kliniki kaj nas so koi banki sorabotuvaat, kolku kosta narackata (za eden obid), i kolku vreme treba dodeka stigne vo Mk? Odnapred vi blagodaram
Јас кога го добив ваучерот бев кај матичната, само ми пиша во која болница ќе правам ивф, и кога ми закажаа термин за консултација го однесов заедно со ваучерот. Мислам дека и отпосле можеш да го однесеш, прашај си во болницата каде што ќе правиш ивф. Со среќа.
Sega vidov na vesti može nekoja ne znae kleksanite veke ke odam so recept Наместо да се бара рефундација, антикоагулансот „Клексан“ ќе може да се подигне на рецепт во аптеките.
Zdravo devojki Da prasam dali nekoja od vas ima praveno ivf na priroden ciklus Zasto jas treba da pravam na prirodrn ciklus posle 2 neudpeshni ivf so stimulacii
Бранкица во Срце ќе ти даде терапија за варијабилен TSH. Само многу се чека за термин и скапо наплаќаат 4000мкд за преглед/консултација.
Сашо Клековски, директор на Фондот за здравствено осигурување (ФЗО) Наместо да се бара рефундација, антикоагулансот „клексан“ ќе може да се подигне на рецепт во аптеките, најави директорот на Фондот за здравствено осигурување Сашо Клековски. „Прв приоритет ни е префрлањето на антикоагулансите, особено „клексан“, кој веќе е на болничката листа. Наместо пациентите да чекаат рефундација, ќе можат директно да го подигнат на рецепт. Очекуваме штом Комисијата почне со работа и правилниците бидат усогласени, оваа промена да стане реалност“, рече Клековски. Како што посочи Клековски, побарани се две измени во правилникот, односно да се овозможи преместување на лекови од болничката на аптекарската позитивна листа, како и Фондот да добие право за преговарање на цените на лековите кои се субвенционирани. „Позитивната листа претставува форма на субвенција за одредени лекови. Сметаме дека кога државата веќе ги субвенционира, треба да имаме право да преговараме за нивната цена, а не да ја прифаќаме автоматски големопродажната цена. Забележавме дека со претходното зголемување на позитивната листа сите производители ги користеа максималните дозволени цени“, рече Клековски.
Проценка на доктор, ваљда по реакцијата на стимулациите (ако не е очекуваната),параметри на ФСХ, АМХ, број на фоликули. На природен циклус нема оптоварување на телото, може да одиш месец за месец без пауза