Jas koga pravev hsg brisevi samo pravev i tolku ni sedimentacija nisto doktorot moj samo mi rece bitno e da nemame bakterija ili infekcija a za sedimentacija ne mi ni spomnaa voopsto a inace koga podnesuvav dokumenti za vaucer sedimentacijata mi bese 40 i mi odobrija bez problem
И јас имав висока седиментација и не сакаа да ми направт хсг, уствари матичната не ми дозволи додека не ми се намали под 10. Незнам што се не пробав и понеколку месеци одкога ги направив сите заби направив тест и ми испадна на граница 10 и уште наредниот ден направив хсг.
Тие може да се и од имплантација. Многу ги имаат истите симптоми пред добивање и чекаат да добијат, па не добиваат. Дај Боже и кај тебе да е така!
Да прашам може некоја знае.....дали може со fsh 16 да ми одобрат ваучер или да се откажам од се. Ова 16 ми беше минатиот месец денес треба да ги земам резултатите искрено страв ми да не е пак исто.
Daj boze,izrazeni mi se epten,pa ti velam na povrakanje od nervoza me tera.A i za inseminacijata koristev krinon gel,pa na datumot pak mi pocna ciklusot,izgleda jas sum od isklucocite
Pa mislam deka vaucer se dava ako imas problem,ako e se vo red sto ni se potrebni vaucerite.Moe mislenje
FSH netreba da bide povisoko od 12.5 taka pisuva vo pravilnikot sega treba da te pratat da ispituvas antimilerov hormon mislam deka taka se vikase da ja vidat tvojata rezerva na jajce kletki.
Mislam deka mene ke mi pravat so icsi medota, najcesto ovaa medota se primenuva koga ima problem so spermatozoidite
@Ana196 ти благодарам на одговорот претпоставував дека не може. Така било пишано живот без потомство е мојата судбина тоа е
Валентина не знам точно кој е твој проблем, ама знам дека многу успешно се намалува фсх со смоквите во маслиново масло. Мојот доктор ми го препорача пред ифв ако правам, не ми е висок, ама сепак добро е да се држи понизок. А колку што слушам и други можат да се пофалат со регулирање на овој хормон во смисла на снижување со лекот со смокви. Пробај...