Со препишан извештај од трансфузиологија или гиникологија, матичен вади рецепти секогаш тој има можност само како што знам.
Виножито здраво, дали имаш пробано да примаш терапија и природно да забремениш повторно, бидејќи чим настануваат биохемиски и спонтани во телото се оплодува јајце клетка само не се вгнезува или не издржала одкако се вгнездила. Независно годините може мутациите се проблем и треба од циклус да почнеш со терапија да овулираш и да останеш бремена со клексани цело време покриена и метил фолат и метил б12. Многу жени има на форумот со истиот пат како тебе. Да не се изложуваш на хормонски терапии ако телото е во ред.
Вака, секаде е различно и ќе ти пишам само колку материјал за колку обиди ви нарачуваат. Имаш опција од Данска, Шпанија и Украина. Њуборн-1500€ за еден обид, 2000€ за два обиди, Ремедика-1600 €, со тој материјал ти ги оплодуваат сите ЈК, Систина-3000€ за 3 обиди. Одите со партнерот (или сама) на психолошко советување, па поднесува клиниката до Фзо барање за одобрување на донор и откога ќе одобрат Фзо се нарачува материјалот. Стига за 1 до 2 месеци. Ако те интетесира нешто друго прашај, ако знам ќе ти кажам.
Додека го чекам наредниот месец за ХСГ со 1000 мисли и грижи, сакам да ве прашам за хидросалпингс. Дали имавте некакви симптоми? Дали е видлив и претходни на ехо или хистероскопија? На интернет информациите се толку оскудни и генерични. Ми се појавува од време на време водлест секрет што не му придавав на значење, ама сега како читам се повеќе се загрижувам. Никогаш не сум имала присутна бактерија.
Јас на мои 23 години се оперирав од хидросалпингс.Ми го извадија десниот јајцевод. Немав буквално никакви симптоми.Матичниот гинеколог ми го откри случајно на рутинско ехо.Како дебел колбас ми беше потечен и извиткан.Ме прати во Систина.Докторот се чудеше како немам симптоми.Ми направија и магнет за да се утврди точна дијагноза и ме оперираа. Не се грижи,операцијата не е страшна и некогаш не е ништо до нас.Ако те интересира нешто прашај пак.
Немаше од ништо да се плашам ако телото не ми беше намачено и уморно од други процедури и болести. Се е за луѓе, само што јас сум веќе истрошена и затоа само нешто ве подпрашувам. Вака на ехо тубите не се ни гледаат, односно тоа што се гледа е нормално. Д-р Илиев во Жан при хистеро ми рече дека според него се изгледа нормално. Ама ќе видиме хсг што ќе каже. Секретот ме мачи што се јавува, дури дали можам секрет да го наречам, буквално како да сум се испотила. Ги читам сите генерични информации, ама немам мир. Да ми беше само оваа работа, ќе речев ексик, ама уморна сум, па затоа и толку исплашена. Дали ти утврдија причинтел? Фала ти
Здраво девојки ги подарувам овие таблети доколку и се потребни на некоја од вас Јас ги пиев за време на ивф процедурата и после позитивен тест па овие ми останале, можеби некоја од вас има потреба од нив - Биофемин се гледа дека е рокот до 12 месец но годината ми е излупена со самото отварање иако мислам дека е до крај на оваа година, бидејќи последно ги пиев во октомври месец. - Овунорм со рок до 06/2025 - Естрофем со рок до 05/2027
Најпрвин добредојде се надевам дека нашите совите ке ти го олеснат патото вака јас бев со хидросалпингс немав нинакви симнптоми на хсг ми беше откриено имав само на едниот канал претходно имав 4 спонтани докторот мислеше дека е од тоа па аплицирав за ваучер без инсеминации правење ми одобрија и кога отидов на консултација кај лазаревски ми кажа дека мора прво тој проблем да се реши се согласив направив лапараскопија исто лазаревски ми ја правеше ми беа отстранети и двата канали бидејќи и другиот почнал да се инфицира после тоа наредниот месец имав успешно инв ако нешто повеќе те интересира слободно пиши
Претходно ништо не ти беше детектирано на ехо? Или немаше толкаво насобирање во тубите? Па не знам, слична ситуација сум како тебе. Како што кажав, не се плашам од ништо, само веќе не можам да издржам пак анестезии, хоспитализации, болници...ама ако мора.. тоа е...
За хидросалпинг,немав никакви симтоми.Го откривме на снимката од ХСГ.На крај мораше да се оперирам и да ми се извади едниот јајцевот.Во случај да останев бремена ќе беше фатална течноста за плодот.Затоа решив да се извади.
Здраво на сите! Дали некоја од вас има сега брзо аплицирано за ваучер за инвитро и за колку време отприлика добивте одговор? Дали доколку еден од партнерите е позитивен на хепатит б или хепатит ц правеле проблем за одобрување? Ви благодарам!
Не, сеуште не сум почнала со терапија, чекам уште кај Јани Ангелковски сега на 10ти март да одам. Ама 38 години имам, искрено од тоа најмногу ме фаќа паника, затоа почнав за замрзнување ембриони и за PGS тестирање да размислувам.
Ако да секако, супер е тоа. Ама годините не се најголем фактор, знам жени со одлични резерви на 42 год, а девојки на 29 да имаат мн слаби резерви на јајцеклетки. Така да види го Јани и пробај следен месец ❤️. Мислам дека ќе биде природно.