Здраво, пак јас, да прашам дали некоја од вас во скоро време има правено АМХ на ГАК? Имаат реагенси? И ако да, како треба да гласи упатот? Фала
На клиничка биохемија моментално нема реагенси за амх, за на ГАК не знам, инаку упатот е како за сите хормони, знае матичната.
Zdravo, dali mozebi nekoj neodamna pravel INVITRO vo Plodnost so zamrznati blastocisti? Mi treba informacija za cenata na transferot, najdov nekoi ceni od 2019 na net no, sigurno im se pokaceni. Koga im se javiv ne dobiv konkretna informacija, makar sto bi trebalo da dadat za da moze covek da si planira finansii.
Како може да не ви дадат конкретна информација сигурно трансферот е една цена е сега ако треба нешто плус тоа е друго. Не се малку пари во прашање сепак треба да си планирате. Можеби има некоја членка правено ќе ви одговори
Девојки искуство некоја со ZYMOT? Ми го предложија од систина? Инаку на темата Овитреле, една ипол треба да примам, едната ми ја дадоа од таму сестрата рече ми следела со ваучерот а другата си ја платив.
Devojki poradi krvarenje koe mi se javi skoro vo 6ta nedela, na dezuren mi rekoa da pijam Utrogestan na 6 casa, a Ivf doktor spomna Dabrostonot 2x1 da go pijam. Pa dali e podobro Utrogestan ili Dabrostonot, negde citav deka Utrogestan pravel vlaknetost zgolemeno kaj bebinja... Ve molam za vase iskustvo
Консултирај се со инвитро докторот, сепак од не те следи од сам почеток. Што е подобро само доктор можр да ти каже.Многу тука сме примале и едно и друго.Не си прави непотребен стрес со тоа што ќе читаш се, само слушај го инвитро докторот и ќе биде се во ред.
Јас правев на ГАК, ама матичната треба да ти даде упат за некој доктор од ГАК, а после тој да ти даде за амх
Јас имам испитувано со упат од матична дирекно на Гак во лабораторија, лани. И сега кога барам упат за хормони ме прашуваат за клинчка или ГАК, само што јас бирам секогаш клиничка биохемија, поедноставно ми е, ред со бројче и од 07:30 почнуваат.
Vo cair na porodilno so upat od maticna Fsh Tsh Kortizol Amh Prolaktin Estradiol I Dhea I uste nekoj drugi hormoni I komplet krvna slika so sedimentacija 870 denari e rezulati za 2 dena I nema u opšte guzva bockanje do 12h a za zemanje rezulati od 8 do 14
И мене матичната ми кажа дека не можела директно за на гак, требало да ми даде упат за кај некој доктор, па тој да ми дал упат за на гак за амх и ми даде за на Клиничка биохемија (ова лани беше).
Nie go pravevme ova minatiot mesec na denot na punkcija, deka vlijaese na krajniot rezultat ne, zavrshiv so biohemiska. No, sigurno imase uloga pri oplodivanjeto, dobivme 4 ubavi blastociti.