Zdravo na site idni majki Jas sum nova na forumov, tukusto zavrshiv so moeto vtoro neuspeshno ivf Redovno ve sledam, vashite mislenja i soveti mi pomognaa najvekje vo celiov proces! A tuka sum i da spodelam iskustvo so vas. Posakuvam site nie da se raduvame na uspeh sto pobrzo
Здраво Да ве прашам вие што сте аплицирале за втор ваучер, според која листа на потребни документи сте оделе . Таа што е на официјалниот сајт ? Дали сите документи треба оригинал ? И тие обрасците што се (барање предлог , изјава ) тие матичниот треба да ги потпише / пополни или гинекологот каде што ќе правам инвитро ? Бидејќи ова ми е втор ваучер, има потврда за користени БПО услуги , таа од каде се вади ?
Најпрвин добредојде докуметите се тие што се напишани на сајтот , сите документи се оригинал а за тебе ке си направиш копии и еден образец ти даваат од кај матичниот тој го потполнува а другите во фондот јас ги земав и сама ги потполнував
Здраво феминки. Како сте денес ми е 6 ден од ембриотрансфер. Првите 4дена повеќе лежев и одмара еве веќе два дена одам на работа на 5мин ми е во училиште работам одам по неколку часа. Се осеќам добро дали е ок да не е рано што почнав да функционирам вака ништо не правам физички, внимавам и со движење покрети се. За првото ми отворија бодување 15дена така ги прележав и неуспешно беше . Вака ми е подобро со луѓе до децата дома после кога доаѓам цело време одмарам. Што мислите вие што правите .
Секој како мисли дека е подобро така.Јас не лежев и не планирам да лежам,мислам дека тоа апсолутно не е поврзано со успешноста. клучниот момент е дали ќе се развива како што треба,а нема каде да оди од матката.Мене секогаш и велат нормално да функционирам,освен тешки спортови,и се разбира нема да дигам тежина.Не гледам потреба зошто не се движиш,прави како што е за твојата психа најдобро и тоа е важно тука.Со среќа
Со лесно и со успех, Не е рано и генерално нема потреба од лежење. Па и подобро да си ангажирана. Со среќа
I jas mislam deka e podobro da si imas aktivnosti jas si otvoriv bileduvanje bidejki mi e malku teska rabotata ama vaka sum si aktivna prviot den odmarav poveke vtoriot i tretiot taka po doma cetvrtiot veke izlegov i sekoj den izleguvam jas se custvuvam poubavo posrekno doma ne se doseduva a i denovite ne minuvaat
Оргиналот се даваат, ќе си направиш копии за себе и за докторот кај што ќе правиш ивф, образецот го пополнува матичниот гинеколог и ќе го однесеш заедно со ваучерот во таа болница кај што ќе правиш ивф. Сега прочитав дека ќе аплицираш за втор ваучер, ако си имала неуспешен трансфер ти треба извештај од болницата кај што си правела ивф.
Плодност 4500 денари пред една година. Не знам на други место каде испитуваат. ние таму толку плативме
Девојки да знаете фондот (црвен крст) за поднесување на документи за ваучер работат од 7:30 до 15:30. Но најсигурен период е од 8:00 до 15:00 часот
Јас во октомври поднесував се од документи ми беше оригинал а за тоа користени БПО услуги мислам го бараат за доказ дека се поминати 6 месеци од претходниот трансфер, им го пратив извештајот од трансферот.