Фала ви жени, тогаш нека помине уште оваа, па ќе видиме. Докторот рече, мали се шансите за со инсеминација ама сепак имаш шанси... Ново ми е ова се.
Кај кој доктор си? На клиника? Јас имам многу позитивно искуство со др. Калчовски. Златен е и ништо не збори и прави колку ради реда
И ние аплициравме со препорака и една инсеминација, а на првата инсеминација беше наведено: примерокот по обработка не ги исполнува критериумите за АИХ. Потоа од фондот, ни побараа дополнителни испитувања, уште една инсеминација и слики од ХСГ. По, ни го одобрија ваучерот.
Имам хсг... Не ми кажаа ништо за примерокот за првата инсеминација, само 5м рече сестрата. Ќе видиме како ќе биде за скоро... Па што треба ќе се прави. Не прават проблем ако првото е зачнато природно?
Јас пробав инсеминацији еднаш со Кломифен еднаш со летрозол. Ништо не ми ги направи бидејќи слузницата на матката ми беше многу тенка излезе од терапијата. После директно на инвитро неуспешно а сега второ направив денес ми е 13ден од ембриотрансфер па за два дена ке правам преку крв анализи се надевам на позитивно
За вториот ваучер не си ти потребни повторно имсеминации. За втор всучер можеш да поднесеш после 6 месеци од направениот трансфер. Дали имате дијагноза за спермограмот? Доколку е многу лош спермограмот не ви се потребни инсеминации за да поднесете за ваучер.