Дали некоја има пуштено документи за ваучер со спермограми со еден месец растојание и да и е одобрено? Една познаничка ми рече дека неа и одобриле така пред еден месец... Ако има и некој друг да не губам време и да си пуштам документи...
Jas uttee ke pocnam so bemfola pa ke ti pisam kako reagiram. Iako uste "studiram" da ne zgresam pri bockanje
Зошто се зборува за зголмување на наталитетот односно младите да се множат во Македонија и да ствараат потомство додека од друга страна баш овие услуги кој се од клучна важност се со цени плафон? Дали треба да продадам кола, кредит да земам или да работам 3 работи за да ги платам услугите на приватниве клиники. Господе помагај на сите во овој луд свет
Ваучерот не покрива баш се', а и премногу комплицираат од Фондот, само нешто бараат дополнителни документи.
Тоа башка.. Зборот ми беше до ваучер само колку пари се.. Плус што еве не фаќа 2пати брисеви, 2 пати спермограм, пап кој сега ќе треба приватно, 2 пати хив, па инсеминации, стоп инекција, ехее... Да знам дека од прва ќе успеам со ивф кредит ќе си земев жими се. Па и уште шуткањево, преку еден два месеци за инсеминации.
Па и сумплементи секакви, и тие не се баш ефтини, терапија после пункција, ај тоа ок, ама барем нека не комплицираат од Фондот толку.
Ептен... Уште кога прочитав извод од прво родено дете... О боже..... Не знам може јас сум глупа, ама не знам зошто е потребно тоа и плус отпусна од породувалиште... Ако има некоја пречка или сумља, ваљда докторот што те води ќе го знае тоа м? Не ми е јасно еве..