Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

249 глас(а)
    15,0%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

193 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

57 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

97 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

109 глас(а)
    6,6%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

105 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

302 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

267 глас(а)
    16,1%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

31 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,4%
  15. ГАК (Сите доктори)

46 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. Iva_Iv

Iva_Iv Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2023
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    47
    Девојки здраво, ми треба ваше мислење што да испитам наредно. Веќе 8 години се обидувам да забременам, последниот трансфер пред половина месец заврши неуспешно. До сега направени 2 инсеминации, 5 ивф, 2 хистероскопии, 1 лапараскопија. На едниот јајник имам ендометриоза 2см, претходно оперирана и пак вратена.
    Од испитувања освен хормони, ужасно лоши амх под 1 и фсх 12-18, мутации за кои секогаш примам клексани, проодност на канали, кариотип, нк клетки, тироидна, витамин Д. Наредно планирам брис од ендометриум. Што друго би било потребно да се испита? PGD немам правено зошто добивам мал број на ембриони недоволно за тестирање.

Последна измена: 27 февруари 2025 во 16:32
  2. praski4e

praski4e Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    885
    Допаѓања:
    948
    Феминки ве молам за консултација кога правевте ин витро/трансфер а ви беше успешно колкави ви беа вредностите на хормоните тсх и инсулин?

3. Nala1806

Nala1806 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2024
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    19
    Здраво на сите, замолувам од членките кои што се повеке запознаени или имаат слично искуство да ми пишат совет. Денес прв пат бевме на консултации во нју борн, пред 6 мес. ми е направена хистеро лапаро од др. Димитров една туба е извадена друга прооодна но бременост немаше, јануари прва иуи неуспешна. Советот во нју борн беше да си потпишам согласност да ми ја затворат и другата туба и да се оди на ивф.
    Иако беше констатирано од Димитров дека другата туба е добра, дали би можеле да правиме ивф и да не е проодна? И зошто толку драстична мерка ? Се осудувам на доживотен стерилитет а тубата е добра. И да не е нели може ивф ? Благодарам и и извинтете на долгиот пост

4. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.145
    Допаѓања:
    2.076
    Можеби затоа што постои ризик од вонматерична бременост.Кога подолго време не сте имале бременост најверојатно и другата не е баш функционална и може да ти прави проблеми( незнам не сум доктор сепак само мислење),јас сум со две вонматерични и извадени јајоводи,имам успешно инвитро

5. Malechka2

Malechka2 Нов член

Се зачлени на:
    Денес
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Зошто на приватно? Ние сите испитувања ги направивме на државна, спермограм на хистоголија има детален извештај исто како од приватна клиника, а и на гинекологија е ОК. Сопругот правеше неколку спермограми и спермокултура и секогаш имало термин. Исто така и инсеминација на државна правевме бидејќи шансите беа минимални. Јас сите хормони, брисеви и се друго правев на државна. Само ХСГ направив на приватно. Препорачувам да си проверите онлајн на мој термин кога има термин и само кажете и на матичната да ви генерира упат.

Последна измена: 27 февруари 2025 во 18:40
    На @mekana му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.180
    Допаѓања:
    22.048
    Се ми е на гак правено, зборам за инвотрото дека да имам пари ќе одам директ без да чекам за ваучер.

7. Lady...S

Lady...S Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2021
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    206
    Здраво девојки
    Во вторникот имав пункција извадија три од кои едната празна останаа уште две ,вчера сабајлето ми се јави ембриологот ми рече едната не се оплоди другата да ќе се слушниме утре......сабајле ми се јави ми рече дека оплодената од вчера нема почнато со делба можи да касни не е проблем ќе ја чекаме до утре да прашам дали некоја од вас има некое сл искуство ,не ми е јасно колку време му даваат можност за делба т.с колку ги чекаат ....надеж имам 0%
    Ама тоа е

8. bgirl6666

bgirl6666 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    49
    mislam deka do 5 dena, sigurno utre kje te izvestat za sigurno sto kako

9. Lady...S

Lady...S Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2021
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    206
    Оплодена и 5 дена одприлика ја чекаат да почни делба?