Нормално е да се чувствуваш исцрпено – верувам дека нема девојка што поминува низ овој процес, а да не го почувствувала тоа… Важно е да провериш што е можно повеќе и да си дадеш време да донесете најдобра одлука. Не знам каква дијагноза имаш и дали си правела ИВФ и во Грција, но мислам дека вреди да се разгледа и таа опција. Немам лично искуство, но според споделените информации тука, изгледа како многу подобар пристап. Без разлика дали ќе продолжиш со свои или со донирани клетки – најважна е крајната цел: бебе во раце! Но, клучно е да имаш и посветен доктор кој ќе ти каже дали тоа е најдобриот следен чекор или ако вреди да се проба повторно со твоите јајце клетки. Антителата исто така не треба да се занемарливи – доколку постојат и не се прима терапија, можат да влијаат на имплантацијата. Сепак, пред следен чекор (мое мислење) многу е важно да имаш доктор на кој му веруваш и кој е максимално посветен на тебе... Ти пишав и лп.
Jas bev bolna na punkcija so temperatura 39 mi se napravi punkcijata. Mi se odlozi transferot za eden mesec imav eden embrion i go zamrznavme
Sakam koi imale pozitiven test da mi kazat kavi simtomi imale. Mene celo vreme od transferot me boli stomakot (blagi bolki grcevi) i ima temperatura na 9 den od transferot 37,2 veke cetvrti den mi e taa temperatura
Јас имам правено кај Татјана, поминав супер, прво ивф ми беше и успешно моментално сум 17 недела со близначиња, др е супер објаснува се, сега кога ќе се сетам мислам дека и не бев многу свесна за целиот процес, но што и да те интересира да ја прашаш се ќе ти објасни, јас буквално ништо не прашував не ни знаев што да прашам. Можеш да закажеш консултации кај др па да процениш сама дали можеш да и веруваш.
Jas nemam praveno invitro kaj nea, no bidejki odam vo New Born pa nekogas na pregled znaela da se pogodi doktorkata i iskreno imam se najpozitivno da kazam za nea, mnogu e fina i temelna i sigurna sum deka ke ti odgovori na sekoe prasanje a i na nivnata strana sto ovjavuvaat doktorkata ima golem uspeh vo uspesnost kaj invitro procesi
Jas pravev vo Avstrija invitro a ziveam vo svajcarija vcera doznav za pozitiven test i si zakazav kaj maticnio ginekolog vo svajcarija