Zdravo Treba da primam inekcija astobisan Za kontrakcii na matka se davalo Mozno bilo zaradi silni kontrakcii da bile isfrleni prethodnite embrioni posle transferot... Imate li nekoe iskustvo so astobisan..cena i kade moze da se kupi Fala
Ич да не ти е мисла што не си ја примила до сега. А и сега ако ја примаш и имаш успех не е до инекцијата Околу 2/3000 ден.мислам беше. Кај Таше во плодност ми ја ставија. Ама тој се утна па инекцијата нема чудо да направи. Таму каде што имам и позитивен резултат ни таква инекција примив ни интра липид ни такрулимус..... не е се до нас како што се бранат докторите... Ама нема никогаш да признаат дека нешто промашиле. А после низа неуспеси веќе самите знаеме да процениме дали прерано дале стоп инекција, дали на лента те ставиле за пункција и трансфер не кога треба него кога одговара итн итн
да се дополнам мнооогу е битно како се прави трансферот. Дали ти е ок ендометриумот. прогестеронот хормоните ако имаш некое нарушување...... Не е се до нас. Исто е битно е како ембриологот работел, Кој метод на оплодување го одбрал, што правел.....
Edna inekcija se stava lli poveke.. Imame veke edno detence..za vtoro e borbata.. So kratok protokol ke bidam..sto dade Gospod toa
Atosiban jas primiv i za 2ta transferi vo Sistina (doplativ za inekcijata, bidejki ne ja pokriva fondot)bev pacient na d-r Ivanovski. Mi kaza deka e za matkata da nema kontrakcii. Dvata transferi mi bea uspeshni, postignav bremenost, no edniot za zal ne uspea do kraj. So lesno i so upseh da ti bide.