Да, процесот би бил ист, повеќе мислев дали може на поприроден циклус со апчиња само, да се избегне боцкањето. Не успеав многу информации да најдам во Донација на јајце клетки, повеќе по интернет што читав ама имам неделава консултација па ќе прашам. Инаку мене пријателка ми се понуди, веќе остварена како родител, разговарано и е со сопругот имаат донесено одлука па сакам да ја имам како опција кога секако размислувам за со донор.
Можеш и облоги борова вода, мене тоа ми помагаше, само последниот пат ставав хепатромбин, поинтензивно мачкање неколку пати на ден и омекнува местото
Ќе боцкаш мнооогу полека и полека инјектирај. После, почекај 10тина сек, па извади ја иглата. Немам ниту една модринка од клексани со вакво боцкање.
Девојки колку време се чека од фондот да одоби ваучер ? документи поднесов на 24.02. Знам дека е рано но од прилика за колку да очекувам.Пред 3 Години кога поднесов за прво дете за 2 недели ми одобија
Мое мислење е дека е ниска, ама направи уште една задутре да видиш како расте, дали се дуплира правилно, веројатно тоа е поважно. Докторот што вели?
Нема што да правиш освен да се стрпиш до следна бета, пробај да не се грижиш премногу, може па и ќе се дуплира како што треба
Девојки, Мислам дека оваа група е поактивна, па затоа решив да пишувам тука. Ве молам за ваше мислење: Дали зголемена седиментација и CRP можат да влијаат на успешноста на крио трансферот? Дали би било подобро да се почека со трансферот или е во ред да се започне со подготовки? Би ми значело секое ваше искуство или совет.
Jas mislam deka mozat da vlijaat, duri i koga imav abortus doktorot togas mi kaza deka moze da se sluci abortus ako vo teloto doslo nekoj virus. Plus pokacena sedimentacija i CRP znaci deka imas nekoj virus vo teloto sto se bori
Zdavo ,od utre pocnuva i mojata postapka za prvo invitro,l za koe se nadevam deka ke e so uspeh.Veke 2ra nedela pijam kontracepcija i utre sum na pregled ,pa ako se e vo red pocnuvam so stimulacii.E sega... virus imav i krvnata slika visoko crp i sediment.No so antibiotik crp se namali megjutoa sediment ostana visok .Dali ima vlijanie sedimentacijava da ne slucajno odlozuvaat stimulacija...neznam dali ima vrska edno so drugo?mozebi nekoja clenka znae ili se nasla vo ista situacija
Jas bev bolna za vreme na stimulaciite i me fati toa virusot so 39 temperatura i ne mi odlozija, samo doktorot me prasa za dve nedeli kje ozdravis? i jas mu rekov da i on mi rece nemaat vrska stimulaciite i onaka traat dve nedeli
Fala za odgovorot,cela sum vo paniki od nepoznatoto,se nadevam nema da sum baksuz da mi odlozuvaat stimulacii..drzete mi srekaa
Женски ве молам за едно прашање дали некој е информиран кое овошје смее да се јаде по трансферот а кое не?? Благодарам многууу
I jas bev bolna za stimulacija so tempratura ikaslica ja isterav do punkcija i togas bev so temperatura mi napravija punkcija se razvi edna jacekleta. A transferot mi go odlozija morav da ja zamrznam za eden mesec. Zosto bev na prirode. Ciklus
Ајде само позитивно Со лесно и со среќа чим си завршила со контрацепција сега со стимулациите суплементи плус за подобар имунитет, овошје зеленџук маџун мед ќе. БИде добро се