Јас лично не знам дека некое не смее да се јаде.Мене никој ми нема кажано досега дека не смеам нешто да јадам.Сите препорачуваат здрава исхрана нормално,општо.Секое овошје има свои бенефити не гледам причина зошто не би јадела некое.
Грејпфрут избегнувај обично е овошје што има најмногу интеракции со лекови, со хормони, често се даваат пред и после трансфер како пр со прогестерон појачува дејство и несаканите ефекти доаѓаат до израз како вртоглавица, главоболка, болки во гради итн.
Denes uste 11 casot dobiv kako rozevo-kafeavo e sega se spremam za kriotransfer. Prasanjeto mi e dalii treba da cekam da dobijam ubavo krvarenje za denes da go brojam kako prv den ili??
Јас кога почнав со стимулации за ивф, кога ми дојде менструација веднаш се јавив кај докторката ми рече прв ден ќе се брои од утре, така да мислам дека утре ќе ти биде прв ден, но најдобро јави се кај др и прашај
Па рано ти дошло, час до кај 18h сигирно ќе ти пробие и мислам дека треба да го броиш за прв ден. На мене кога ми дојде розево-кафеаво беше касно вечерта околу 22h докторот ми кажа прв ден ќе се брои од следниот ден.
Јас пред да започнам со стимулациите имав дилема, па ја прашав сестрата. Таа ми кажа дека крвавењето треба убаво да започне за да се смета како прв ден (не само кафеав исцедок). Доколку се појави до 16 часот, тој ден се брои како прв. Ако се појави после 16 часот, тогаш првиот ден се пресметува од следното утро.
Zdravo has imav 2 neusesno invitro ,ispitani se samo osnovni hormoni i vit D izleze nisok .Sto ponatamu da se ispita .Vi blagodaram
Jas bev 2 invitro kaj organdziski i nesum zadovolna,privatno odev i sum razocarana na transferot mi vika da ne se nadevas mnogu i sega mi dojde uste 1 neuspeh
I jas denes doznav deka mi e neuspesno vtoroto invitro od kaj dr Trajkovski I visem neznam kaj kogo da idem Zatoa mislev kaj niv
Јас правев кај нив, поточно кај др Верица Органџиска. Ми беше прво ивф, за жал неуспешно. Инаку сум задоволна од пристапот и достапноста на докторката. Планирам пак кај неа да пробам.
Имав и јас две неуспешни кај нив,кај Стојан поточно,незадоволна од пристап,начин како разговараше со нас..па дури се дрзна да каже вие нема да имате деца. Срамота. Сега треба да му пратам слика од трите дечиња што ги имам.
Здраво, моето прво инвитро беше во др.Органџиски, кај др. Верица, беше неуспешно. Приватно отидов, докторката е добра и задоволна бев од неа.. но на крај никакво објаснување.. и џабе се, и патот и малтретирања и се.