Немаа и кај мене објаснување,а вториот пат докторот не сакаше ни да не' прими,после негативната бета.
Zdravo gledam deka na germanski vi e rezultatot ako zivete vo Avstrija ili ste blizu Avstrija ili zivete Germanija ili Svajcarija ke vi preporacam klinikata sto imav uspesno na 2 pat, klinikata se vika Next Fertility ja ima na poveke lokacii vo Avstria a jas pravev vo Bregenz
Истото беше и кај мене, после биохемиската докторката беше зафатена, и отидов на преглед таа не можела, друг доктор ме прегледа. И толку се заврши.
испитување на сите хромозоми во вашите клетки односно на збирот на сите хромозоми. Со испитувањето се детектираат оние промени на бројот и структурата на хромозомите кај родителите што би можеле да придонесат за неплодност, спонтани абортуси или аномалии кај плодот. Со оваа анализа се дознава генетската основа и се добивivaat сознанија и за идни пренатални генетски испитувања. доколку имате семејна историја на генетски состојби
Ау се ежам од пристапот и однесувањето. Ретко се наоѓа човек искрено, не само доктор. Треба да имаш емпатија кон болниот за да можеш да му помогнеш. Ако нема емпатија, нема лекување... ова пишал Јани трансфузиологов и мислам нема трудница да одбил, достапен на вибер, достапен цело време. Човекот не зема динар од нас. Овие се напумпани од пари па и на приватно инвтро да не те види после неуспех што се случува со маткава со све целиот процес. Пропаст.
Skoro 9,ta nedela sum imav strasna glavobolka, trpev cel den cekajki da pomine, piev se na prirodna bazar I veke ne se izdrzuvase se napiv paracetamol, I'ma li nekoja steta?
Претходната недела бев во истата ситуација, имав огромна главоболка и лошење, бев кај мојота матичена докторка и кога и кажав дека имам позитивна бета, др. ми кажа освен парацатамол не можела ништо друго да ми даде, и ми потенцира само чист парацатамол ( не тие кесичките што се раствараат во вода, како Tajlor hot што се). Јас некако издржав првиот ден и не се напив бидејќи некако ми беше шубе, но вториот ден повторно многу силна главоболка која веќе буквално не се издражуваше, земав и се напив парацатамол, само што го испив одма ме опушти. Мислам дека е подобро што си се напила отколку да се трпи и прави срес на телото.
Da epten nikakov pristap ,ni da prasa ni nisto,samo inekcii trupase na privatno i na krajot na punkcijata vika nema so mnogu da se nadevas ,odma presecuvanje.Ajde so novi sili .Nisto pred toa ne ispita samo hormoni i pred punkcijata vitamin D izleze mnogu nisok .Toa e
Zdravo vo Svajcarija sme ,planiram sega da ispituvam tuka se od Kaj Organdziski sum frustrirana dobiv hiperstimulacija tuka stignav do bolnica od inekciite mi se pojavi vozduh vo belite drobivi visok krven pritisok i sega sum resena tuka da vidam vo Svajcarija .Poskapo e ama imat pristap ispituvaat i razgovaras a ne samo hormoni ispitani i se e vo red ajde odma so inekcii