Недостатокот на витамин Д за време на бременоста може да предизвика прееклампсија, која влијае и на трудницата и на фетусот
Vitamin D e mnogu biten na mene dr mi kaza da se ispita ama veke bese kasno pred punkcijata 2 dena mi kaza i izleze mnogu namalen sega pijam kapki
Јас отидов за ХСГ, не ми објасни ништо и на крај испадна дека правеле ХССГ, тој резултат не го признаваат во фондот, па морав ново да правам во систина. Искуството кај него ми беше ужасно, страшно болна процедура, ни малку слична на ХСГ. Само што заврши додека плачев и се тресев од болка ми рече ти нема да имаш деца. Еве сега сум со близначиња во раце, од прва успешно ивф кај доктор Митко Ивановски. Одличен доктор и прекрасен човек. Прв преглед кај него ми беше јануари 2024, во јануари 2025 се породив со близначиња.
Lelee mila istoto iskustvo bolni go imav I jas, so Hssg ,a tocno ne go priznavaat vo fzo , a go naplakaat bar togas bese 8500 den I mi bese mi bese mnogu pobolno I zamisli mene mi go pravese Verica zena mu.Dobiv takva paraliza sto ne moze da se mrdnam,a ona mi vika (Ajde stanuvaj cekaat drugi pacienti,) Abe uzas katastrofa I od togas ne sum stapnala tamu
Devojcinja, za nekolku dena sum na punkcija. Osven e2 nisto ne proveruvam doktorot ne mi naznaci... E sega citam nekoi od vaas ispituvaat i progesteron? Potrebno li e ili da ne si se macam so + bockanja
Аман, какво е тоа однесување?! Па на државно што секогаш се напаѓа не сум слушнала за таков однос, не пак на приватно и тоа кај реномирана болница! Тие што планираат да одат таму да не си фрлат пари и да одат кај докажани доктори.
Пишав во трансфер со замрзнати, ама оваа група некако е поактивна па може некој ќе сподели искуство. Имено, имам замрзнато две ембриончиња, 8клеточниГ2 (што значи дека има фрагментација). Дали некој правел трансфер со тридневни ембриони кои не се со највисок квалитет, а да имал успех?