Здраво девојки, јас сум многу револтирана и разочарана од овој тежок пат. 4 инф, сите со постигната имплантација и 0 резултат потоа. Дадена максимална терапија, хистеродкопија интралипидна, скречинг пред трансфер и повторно ништо,(15 дена во кревет).Ве молам пишете што треба да се испита и направи за да се добие успех
Zdravo, vie sto ste vo procedura vo new born dali vi baraa krvna grupa i ekg?? Zosto ima potreba od toa???
Zdravo, moze da mi kazete koja e postapkata za refundacija na kleksani i dali moram licno i jas da odam na transfuziologija?
Зависи, нас се' нешто не кочеше и скоро 6 месеци додека ги соберам сите. И кај нас немаше исеминации.
Тоа да се чудиш.. повеќето се мачат да се имплатираат. Нешто не го задржува или храни ембрионот понатака. Ману испитуваше еднаш така? Ти дадоа некаков одговор? Незнам дали надвор имаш пробано, читам не форсираат толку терапија и телото кај секој различно делува.
Би те советувала во процесот на подготовка на трансфер и после трансфер на секои 3-4 дена да проверуваш ТСХ и пролактин ( не е правило но понекогаш се покачуваат од хормонската терапија). Ако тсх е над 2,5 обавезно терапија и ако пролактинот не е стабилен соодветна терпија. Обично бромокрптинот се препорачува како побезбеден во бременост .Секако пред трансфер провери и Анти ТПО се превенира со декортин. Ако се високи антителата обично се пие декортин 5 дена пред трансфер и после позитивен тест до втоти месец. Исто би те советувала и за ПГД на ембрионите, но на ембриолозите во МК не би им ја дала таа доверба. Слабо ја работат таа метода и немаат рутина во тоа и затоа и скоро да не се нуди. Ако немаш проверено мутации направи го тоа . Има многу работи од што зависи успехот. Ти си цело време со биохемиска? Кој одговор го имаш од докторот? Провери си и кариотип кај тебе и сопругот. На имонологија и двајцата со сопругот можете да проверите и КИР лиганти и НК клетки во крфта кај тебе...
Zdravo zeni borci, i jas sum so istiot problem, dve neuspesni ivf, poslednoto zavrsi so biohemiska bremenost. Dijana mnogu blagodaram za sovetite, i jas istrazuvam sto se treba da ispitam, del od ispituvanjata gi napraviv. Za zal nema sovet na doktorite sto treba da se ispita po neuspehot, vaka ucime edni od drugi.
Jas imav 4 biohemiski pred inv ispituvav kareotip,genetski mutacii i HSG pravev izleze deka imam hidrosalpings i od toa mi se slucuvaat biohemiskite gi otstraniv dvata kanali i potoa imav uspesno inv primam metil folat i b12 i kleksan plus impril i prolutex i utrogestan cisto ova informativno vi go kazuvam mozebi na nekoj ne pomogne
13.ден по трансфер на 3 дневни, домашен тест негативен (не е со прва мокраќа). Утре треба бета да правам ама тоа би било тоа? Верувам дека ќе покажеше денес ако имаше нешто.
Здраво на сите, знам дека поголем проблем имале некои со тенок ендометриум, но дали некоја се соочила со дебел ендометриум, на 10 ти ден од циклус веке надминува 14 мм , др рече ќе средиме тоа, ама пак и овде може некоја членка ќе сподели искуство.
Биопсија од ендометриум со НК клетки од ендометриум лани кај Петановски во Ремедика правев и ако не се лажам околу 24,000 ден беше.
Zdravo na site imam praveno transfer na 25.02 blastocosti na 10 i 11 den od transfer imam praveno domasen test negativen utre ke pravam beta dali e mozno na domasnite testovi da se negativni a preku krv da bide pozitiven ili popusto se nadevam