Утре ми закажаа имсеминација. Нема време за стоп инекција. Ендометриум 9мм. Десен фоликул 25мм Лев 20мм Шо ако пукне во меѓу време? Спомнаа и за денес ама мм е на раб, па да не комплицираме... Кој дудук сум човече. Хаотично ми е вака кога испаѓа брзински. Не очекував зошто ми кажаа среда најверојатно, а испадна вака.
Нели овие се забранети во ЕУ, а пред некое време со некоја од членките зборевме тука на форумов дека и во МКД се забранети и дека ќе ги повлечат....
Znam deka e haoticno no veruvaj ovie raboti nemoze nikoj tocno da gi planira. Zarem ne vi kazaa denes da imate odnosi za sekoj slucaj da ne puknat folikulite bidejki ti se dosta golemi? Ako nemate problem so spermata na soprugot koga e vakva situacijata kazuvaat da se ima i odnosi pred inseminacija za sekoj slucaj
Ми рекоа денес апстиненција, односи имавме вчера и утре секако да работиме на случајот. Иначе сме со лош спермограм. Др вика олабави го малце човекот, остај го на раат... Иначе овој месец бев со кломифен. Ама сега ме буни дека ќе идеме без стоп инекција.
Здраво, Сакав да ве прашам дали има некој правено испитување за ембриотоксини во Бугарија или Грција?
Девојки, знам дека има анкета, но секаки коментари. Се мислам помеѓу Трајковски, Лазаревски, Ивановски и Петановски. Само што ми утврдија блокирани јајцеводи, историја со спонтани, но сакам да фатам ред кај еден доктор кој прво е разумен, второ да сака да комуницира и да има емпатија. Кога би бирале кого би избрале?
Najubavo e da si zakazes konsultacija poedinceno kaj sekoj doktor bidejki kako sto imame i nie razlicni karakteri taka da nemoze da se sovpadneme kaj sekoj doktor. Jas sum na primer kaj dr. Trajkovski i imame odlicna komunikacija no gledam deka tuka ima lugje sto se zalat od nego. Taka da se e individualno
Site 4 se odlicni doktori, najubavo e da zakazes konsultacija barem kaj 2 i da si osetis dali ste za ponatamu so toj doktor. Nekogas ns prva klikas so doktorot i toa e toa,... So koj i da odlucis nema da zgresis! Jas od iskustvo toplo go preporacuvam na site Ivanovski
Најубаво да закажеш консултација кај двајца од различни клиники секој доктор има различен пристап и секако секоја клиника. Јас сум кај др. Трајковски и сум задоволна, немавме убав почеток, но со тек на времето јас слушам, а тој си ја тера работата, не сака многу прашања и не зборува многу, едноставно човекот си ја знае работата, а ние нашата доверба за најмилото му ја доверивме нему.
Секој ќе ти го предложи докторот кај кој имал успех,а ќе го критикува оној кај кој не успеал.закажи консултација и кој ти остави добар впечаток одлучи се кај него,верувам дека сите се супер,јас бев кај доктор Трајковски во њуборн и само убаво можам да кажам.Исто и јас бев пациент со тубарен фактор и заврши успешно
Ви благодарам на одговорите. Искрено откако го добив резултатот, не можам да се опоравам. На сите ни е тешко, знам, но јас го доживеав ужасно. Не можа да си ставам во глава дека ете тоа е така, а плус што не сум сигурна во точноста на резултатот... Кај мене мислам дека ќе треба и хормони да се средуваат. Мило ми е што слушам што се завршило со убаво.
Јас правев инсиминација во Февруари, исто така ми закажаа од денес за утре затоа што фоликулот беше веќе 25мм, но сепак примив инекција во 12ч на пладне а после 24ч беше инсиминацијата. Стимулирана бев со летразол. Успешно беше сега сум 6 недела ☺️ Инаку, односи не се препорачуваат пред инсиминација. Среќно ❤️
Баш ми е мило што била успешна... Имај лесна и убава бременост... Го прашав јас за вчера дали смета што сме имале, рече не.
Нас ни рекоа барем 2 дена апстиненција за материјалот да има поголема концетрација, а после инсим. надополнувајте
Се 'се средува со добар доктор и добра терапија ич да не се секираш. Еден доктор ми кажа во денешно време ништо не е невозможно, жената е родена за репродукција.
Во NewBorn консултацијата е бесплатна. Јас сум пациентка кај др.Трајковски. За професионалност и стручност не се сомневам во него, имав успешна прва инсеминација кај него со близнаци, бременост која не заврши убаво па продолжив кај него и понатаму и имам неуспешно ивф. Ако си деталист и сакаш се да знаеш, да имаш одговор на секое прашање и да ги контролираш работите кога си во процес, потешко би функционирала со него. Јас сум таква и сме имале и напети разговори, значи нејке многу да му се мешаме во работата, ич нема тинтрање кај него, мене ме измарширал неколку пати да не докторишем, ако осети дека прашуваш многу станува и те испраќа членките што се кај него знаат за што зборувам. Од друга страна има емпатија, знае што прави и секогаш гледа да не се трошиш непотребно, да испиташ нешто да државно и слично. Ако некогаш го менувам би отишла кај Ивановски кај кого во последно време слушнав за многу успеси и го фалат како доста комуникативен, детален, знае да се нашали - Трајковски е сосема спротивен. Но и покрај сите маани на Трајковски мил ми е што еднаш успеав кај него и сигурна сум дека пак ќе успеам
Ј.к живеат и до 24h и да пукнат имате големи шанси. Првата успешна инсеминација докторот ми рече, сакам да се пукнати, верувај ми и тогаш навистина успеав. Ендометриумот ти е супер. А зошто ти рекоа нема време за стоп? Заради големината претпоставувам на фолекулот. Направи еден тест за овулација ако сакаш, ќе покаже дали има услови да пукнат. Прв пат си на кломифен?
Да прв пат. Првата беше без стимулации само со стоп инекција. Така тече др, он сакаше и денес, ама мм е на терен... Така се погоди, па затоа си викам дали е ок и дали ќе издржам до утре... Леле волку не бев потресена за пороѓај...ахаха