Feminiki dali znaete za kleksanite koga se odi na transfuziolog za refundiranje,dali treba da kazam za kolku kleksani treba dali pred invitroto SE odi ili koga Ke pocnam? Ne mi kazaa nisto kolku toa ne sum upatena mn
Здраво, сакам да прашам дали има некоја лабараторија каде што се вршат испитувања на хормони, а при тоа да може со упат од матичен гинеколог (каде цената е прифатлива) а да не е на државно? Прашав Рамус само крвна слика испитувале со упат од матичен. Фала ви.
Мораш на Клиничка биохемија. Немаат приватниве. Со сигурност ти кажувам. Оди било кој ден сем вторник и петок, веќе накај 8 е празно. Бев минатата среда, во 7 и 30 бев 26 по ред, во 8 искочив.
Официјално денес потврдено преку бета, второ неуспешно инвитро. Две одлични(според Лазаревски) тридневни ембриончиња ми вратија и ништо. Првото инвитро заврши со биохемиска. Тромбофилија имам, покриена бев со терапија, за тироидна примам исто терапија, хашимото имам и маж ми лош спермограм. Кариотип добар кај двајцата. 38 години имам и тоа ме паничи, ме прави да брзам. Совет ми треба од вас што мислите, да пробувам одма на природен циклус, да правам испитувања, да менувам доктор може среќата кај друг ми е?? Имам и еден спонтан на природна бременост пред 2 години, ама тогаш не знаев за тромбофилијата.
Здраво на сите, на колку ембиони имавте трансфер ? Не сум почнала процес бев само на консултации во систина ми викаат само на 1 да правиме, близначка била ризик ако сум сакала на своја одговорност. Какво искуство имате, поздрав
Jas vo cair porodilno so upat gi ispitav komplet site hormoni komplet krvna slika 870 denari rezualti za 24 do 48 casa
Pre mama naj dobri se preporacano od dr tatjana plus ima vnatre folan i 3 lenti omega 3 i masnikiselini 980 denari se
Доктор Марија од Њу борн, млада и надежна докторка. Јас одам кај неа и пред трансфер и за време еве на цела бременост ме прати секој месец и сум задоволна и однос и од пристап,засега се што смени вроди со плод и многу е веројатно за скоро и да прекинам терапија.
Повторно ќе кажам прави така како што чувствуваш, појди си на консултации и таму каде што најмногу ќе кликне продолжи со процесот. Јас сега сум во Њу борн кај доктор Хаџи-Лега.
Др. Џулијана од Жан Митрев Клиник. 8-9 години борба за нормализирање и погодување терапија, од кога почнав кај неа пред 2 год ја стабилизира, ја одржуваме и во комуникација сме во процесот на планирање бременост. Исто кај неа сум и за инсулинска резистенција.
Ивановски, пред се' човек, па доктор. Ама ти види си, закажи консултација и ќе видиш со кого ќе кликнеш. И Петановски доста го фалат, баш една комшика оди кај него за друго и многу задоволна е од него, ми го препорача и мене за ивф, ама отидов кај Ивановски. @Joanna28 значи затоа јас кога бев кај Трајковски си стана и ме "испрати", т.е. си отиде, јас одев после него, затоа што прашував многу. @praski4e од Now.
Како да се гледам себеси во овој случај. Хашимото сум, мутации исто 4 бластоцисти и 0 успех. Јас незнам веќе во што е проблемот и каде да го барам. Докторот што вели?