Zalam milicka ...offf...kolku ne e ferski, da se iznamacis I Pak nisto..ama nema Mila otkazuvanje- nikako!!! Nie SME silni. Ke bide- MORA da bide!!! Aspirinot jas si go pijam redovno eve veke 5 mesec po red posle ivf-to+ I Dimitrov mi preporaca.. Te guskam silno
Zdravo devojki. Samo da vi kazam deka mi stignaa lekovite od linkot koj go spodeliv tuka so vas. Znaci ne e laga, slobodno mozete da si naracate.Profesionalno spakuvani, uredno dostaveni i strogo licno na raka gi davaat. Za 3-4 dena stignuvaat.
jas napraviv laparoskopija i histeroskopija sega da pratam pa da vidam kakov odgovor ke mi dadat.samo ne znam dali treba da ja cekam otpusnata koja mi rekoja po eden mesec da ja zemam ili eden mal izvestaj sto mi go dadoja za maticnata ,ne znam sto treba da pratam vo fondot!?
Па така бе Натке пиши да знаеме дека си добра,послеснл беше дека ми пиша во лп оти си многу настината и тажна.Штом ти стасале супер,сега уште и бебовците да ти стасаат
Posle kolku neuspesni obidi se pravi inseminacija i ivf? Iako imam ostanato bremena po priroden pat pred 3 god, no morav da abortiram i sega nikako povtorno da ostanam..pa zatoa pocnav da se interesiram za inseminacija i in vitro?
Sega izlegov od bolnica be duso, i vednas vi pisuvam. Mi padna imunitetot, krenav visoka temperatura i lezev na intenzivna. Transferot morase da go odlozime. Bebcinjata ke pocekaat za nareden ciklus. Vi blagodaram za seta griza, za seta podrska, i isto javno sakam da ti se zablagodaram tebe beba za ponudenata pomos za tabletkite koi togas seuste ne mi bea stignati. Toa bese edinstvenoto nesto koe togas imav potreba da go slusnam. Te guskam silno, Gospod neka ve blagoslovi site
Nema pravilo posle kolku Mila. Treba da si ispitas se, od pap, brisevi, proodnost Na kanali, hormoni I obavezno spermogram. Ako e se vo red mozes da pocnes so sledenje Na folekuli I primanje Na pregnil ili so inseminacii. Invitroto e veke krajna opcija.
@*sisi* на страната на фондот, на известувањето, пишува 3 инсеминации. на образецот кој треба да се поднесе пишува 4 инсеминации. Значи 4 инсеминации да не те вракаат. @bebaa жал ми е мила. Баш си го поставував прашањето колку замрзнатите јајце клетки може да бидат во добра состојба.... ќе треба да направам ревизија низ форумот, колку се успешни сториите со замрзнати.
Jas bev vo edna mnogu nezavidna situacija. Vo tie momenti, tvojata poraka za tabletkite mi dojde kako bozja milost. I da me istepas, blagodarnosta ke ostane.
Zal mi e mila sledno od srce ti posakuvam uspeh i na tebe i na site ostanati borbata mora da prodolzi kakvi borci ste vi se divam prosto na site
Здраво феминки,ве следам подолго време,па еве дојде ред и јас да се приклучам на темава,денес ми е 4ти ден од прв трансфер кој ми помина многу тешко поради претходна конизација,е сега до вчера лежев и само до вц станував,денес така по малку повеќе станувам,но мене тоа што ме загрижува е што кога и да идам во вц имам ретка столица,дали тоа е нормално,што би ми препорачале вие кои сте поискусни,..поздрав
Pap testot mi e ureden,mikrobioloskite isto taka,e sega za hormoni ne veruvam deka imam problem bidejki si imam redoven ciklus mi preostanuva samo hsg.Koj e najdobar za hsg i kolju cini samata postapka inaku znam deka e mnogu bolna procedura.
Ako ti e redoven ciklusot ne znaci deka site hormoni se ok. I mene mi e najredoven na 33dena ama imam hormonalen problem. HSG pravev na GAK-DRZAVNA okolu 700den. bez nikakvi anestezii iskreno mene PAP poveke me boli i plasi ama da Hsg e nezgodno deka ti vbrizguvaat vnatre tecnost i treba da si poopustena da navleze podlaboko da se gleda dobro snimkata. Najdi strucen d-r drugoto e rutinsko se. Ti gledaj proveri se obavezno HSG ti treba ti objasniv vo poraki zosto ako ne se lazam minatiot pat.
Hsg можеш во државна. Во повеке градови прават. Побарај упот од матичниот. И не е толку многу болна. Мене ме болеше да, ама 3-4 минути. Заб ти правеле? Ете така. Не се плаши. Земи упот и чекај ред. Се прави веднаш од кога ќе ти заврши.