Fala vi na site Vi poaskuvam site da imate pozitivni rezultati Daa jas sum domasnite testovi negativni a beta pozitiven
Da ve prasam ima li nekoja primano prolutex na den na transfer? Koe vreme da se primi? Da si nosam da me bocnat oni ili prethodno da primam? I dali terapijata sto e standard imam primer kardioririn, dekortin da ja ispijam pred tranafer ili potoa, ne mi e jasno. Transferov mi e vo 11h
Zdravo na site. Bi sakala da prasam dokolku ciklus dobijam pred da zapocnam so ivf da zapisam datum sat i da go prilozam kaj doktorot bidejki naredna sreda sum zakazana kaj doktorot ke se vazi so procesov ili ke treba odnovo da cekame ciklus ? Blagodaram na sekoj odgovor bas ke mi bide dobredojden.
Jas ja primiv den pred transfer vo 20h taka mi bese kazano (a i si pisuvase vo izvestajot koga e pravena punkcijata) a transferot mi bese vo 9i20
До денот на трансфер пиеш терапија како што ти е препишано. Два дена пред трансфер треба да ти стигне порака како да ја примиш терапијата. Мојот трансфер беше во 13 часот, а пролутекс се боцкав во 10 и декотин исто. Останатата терапија ја примав пред трансфер ама ми имаа пишано точно што во кое време. Одиш без шминка без парфем и дезодоранс и носиш со тебе вода бешиката треба да ти е полу полна. Со среќа.
Постапката почнува дента кога ќе добиеш или наредниот. Те гледаат вагинално со циклус и ти даваат апчиња. Потоа одиш пак да видат како што се одвива и ако решат за краток протокол тогаш почнуваш да се боцкаш 5 дена пред да ти се плодни денови па ти даваат стоп инекција и следи пункција. Барем кај мене беше така.
Jas imav naznaceno prolutex denes od sabajle, i utre pred transfer zatoa prasav. Navecer imam krinon gel
Девојки едно инфо за сите вас што имате поднесено за ваучер . Јас имам поднесено на 20/02 и бев денес во фондот да прашам . Комисијата ми го обработила барањето претходниот четврток (05/03) и во понеделникот го пуштиле по пошта (сеуште го немам добиено , со нашиве пошти не ни очекував поинаку ) комисија имало вчера и следната ќе биде во петок .
Девојки здраво, дали некој испитувал НК клетки во Софија или Солун? Имам испитано во Рамус меѓутоа др. Трајков од Имунологија смета не е опфатено се и му се потребни повеќе информации, па ме прати доколку можам да испитам таму. Или доколку имате правено во МК меѓутоа да има повеќе параметри. За пример, ова не му е доволно
@hannybanny кажува за во NewBorn, а Нела ти си во Систина ако не се лажам. Ако не ти назначиле како да ја примиш терапијата, прими ја како вообичаено или нека се надоврзе некој во Систина која е праксата. Требало да ти објаснат или може подразбираат да тераш како што ти е дадено. Во NewBorn како што кажа и Хани добиваме порака со инструкции и целата терапија, бускопан, декортин, пролутекс, дијазепам, примаме во 1 до 2 часа пред трансфер.
Немам испитувано но имам идено на консултација кај доктор Трајков и го памтам муабетот, тој ми сподели дека кај нас има одредени испитувања кои сами по себе не се доволни (мислеше на овие што ги атачираш) доколку искочи % поголем и објаснуваше дека во Бугарија има проширена некоја анализа со која се добива и каков % на интралипидна треба да се прими според индивидуалните резултати. Така некако го имав сфатено. Мене ми даде кир лиганди да испитаме и јас и сопругот и тие беа ок, дополнително на приватно не испитував.
И јас сум со низок амх и читав дека во странство повеќе го испитуваат инхибин Б за одредување на оваријалната резерва. Знам тогаш разбарував по онлајн ценовници и не го најдов или не бев доволно упорна. Каде ти го препорачаа да го испиташ? Амх е низок но не е трагично низок, се зема во предвид и ехото што кажува, т.е бројот на антрални фолекули.
Na instititut zs imunilogija vo drzavna imam praveno Nk od krf I biopsija od endometrium vo remedika za nk od endometrium vo histolab gi prakjaat . Ne te svativ od ovde doktor ti vika vo Solun ili Sofija da gi prvis? Ovde na imunilogija kade so pravev imase edn prekrasen docent so detalno mi go razglobi rezultatot I mi ja pogledna isto detalno I cela istorija I mi kaza deka ne sum za kaj niv. Dr Gorjan mislam se vikase, mlad decko. Isto I na rezultatot imase dosta information navedeno.
И јас денеска бев во фондот и си го земав ваучерот со вчерашен датум одобрен. Одма отидов за да не го пратат по пошта.
Здраво на сите! Со сопругот веќе 2 години се обидуваме да останам трудна, а од лани ноември почнавме со ивф. Ивф правиме во странство бидејќи не живееме во Македонија. Имам PCOS и хормонален дисбаланс и поминав низ IVF долг протокол со Gonapeptyl, Gonal F, Ovitrele и Cyclogest. Поради хиперстимулација на јајниците и течност во матката, досега имав само еден трансфер со замрзнат ембрион бласто 4AA, но беше неуспешен. Бев на природен циклус, не примав никаква терапија освен ovitrele за овулација и cyclogest за прогестерон Имам останато уште еден замрзнат ембрион, бласто 3ББ и се плашам дека шансите за успех се уште помали Не знам дали е нормално, но имав доста болки и грчеви по првиот трансфер Во болница тука не ми проверуваат хормони, туку само прават ултразвук, што ми е чудно бидејќи моите хормони и ултразвукот не се поклопуваат ради хормоналниот дисбаланс Страшно сум под стрес, нервозна сум и анксиозна. Што од ивф што од работа - burnout, главоболки тензични… дополнително на тоа се чувствувам како да не сум ислушана и разбрана од докторите тука. Утре имам термин во болница бидејќи сакам да барам да ме префрлат на контролиран циклус пред следниот транфер (кој е со Progynova и Cyclogest) и сакам да барам проверка на хормони пред/по трансфер. Се сомневам дека прогестеронот и естрогенот ми се ниски. Би сакала да разберам како е ИВФ третманот во Македонија за жени со PCOS / хормонален дисбаланс Дали ви проверуваат хормони за време на постапката или само ултразвук? Дали имате посебен третман за хормонален дисбаланс? Кој тип на FET протокол се применува? Ви благодарам однапред за споделените искуства! *истава порака ја постирав и во друга тема, не бев сигурна која би била најсодветна, извинете за дуплирање
Пред трансфер испитуваат хормони за да знаат што да ти дадат терапија. Плус на ехо колку мм е ендомртриумот гледаат.